Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Gebrejesusom, koji je obećao podršku za realizaciju projekta održive proizvodnje serološkog ELISA testa na antitela prema kovid virusu, saopšteno je iz Vučićevog kabineta, prenosi N1.

Vučić je istakao da je Srbija poštovala smernice SZO i da je veoma zadovoljan rezultatima postignutim u borbi protiv virusa i zaštiti stanovništva od zaraze.

Gebrejesus je pohvalio rezultate koje je Srbija postigla u borbi protiv koronavirusa i naglasio da će SZO nastaviti da pomaže Srbiji, kako kroz taj projekat, tako i u budućem zalaganju za unapređenje zdravstvenog sistema.

Predviđeno je da u Srbiji nosioci projekta budu Hemijski fakultet i Institut za primenu nuklearne energije, u saradnji sa dva partnera – Institutom za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ i Kliničkim centrom Srbije.

Projekat je SZO pokrenula u saradnji sa UNDP u cilju novih inovativnih rešenja ili repliciranja rešenja koja postoje u drugim delovima sveta, kako bi svela na minimum rizik prenošenja koronavirusa i otklonila posledice infekcije.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. momir
    4. maja 2020. 16:35

    Neka me neko probudi ! Ovo je strašno ! Inače, moralni kvaliteti predsednika SNS-a i ovog etiopljanina, neprijatelja svog naroda su veoma blizu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.