Vučić: “Putin je rekao – cena gasa ostaje 270 dolara u narednih šest meseci…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Sočiju posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da će Beograd u narednih šest meseci plaćati ruski gas po istoj ceni kao do sada, 270 dolara za 1.000 kubnih metara.

Nakon sastanka u četiri oka i ručka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić je televiziji Pink rekao da je reč o “neverovatnoj ceni” i dodao da je Srbija dobila i povećanje količine gasa u tih šest meseci.

Vučić je naveo da je sa Putinom razgovarao i o dugoročnom ugovoru o nabavci gasa, ali da nema prava da govori o elementima dok taj dokument ne bude potpisan.

“Mogu samo dve stvari da kažem, predsednik Putin je rekao da ćemo biti zadovoljni. I drugo, elementi o kojima smo razgovarali govore nam da ćemo imati izuzetnu cenu i nakon tih šeset mesci. I cenu i povećanje obima”, dodao je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. Интересантне новости нам преноси госн’ “557”, и још интересантније поруке са њима. Јасно је било и будали да никакве “најповољније цене гаса у Европи” неће бити, па када се мало опаметио, то је сада “невероватна цена”, међутим у свему томе веома привлачи пажњу овај полугодишњи, или још тачније, “предизборни” уговор о испоруци гаса и његовој цени. “Орочен” на шест месеци ! Мађари су недавно потисали уговор на 15 година, а председник нам доноси исти, али на пола године ! То је зато јер је ово сада већ очигледно, употреба међудржавних уговора у партијске сврхе, па се тиме свима даје на знање, да ова цена ипак није баш за сваког, а свакако је дискутабилно да ли би била и за оне који би, највероватније сами и не сањајући, којим случајем победом на изборима дошли на власт, а нису СНС. Ово је свакако порука и онима који ће сутра изаћи на биралишта, да добро промисле о свим неизвесностима који би њихов “непромшљени” избор могао да има. И свакако, порука да са континуитетом сарадње, Србија и српски народ су спашени те пошасти дивљања цена енергената и сваке дргуе, последичне, а проблематичне ситуације. Елем, да, овиме је проблем само загребан по површини, али наставак није тешко замислити.

Comments are closed.