Vučić: “Pronađeni su DNK tragovi još jednog ubice grupe Velje Nevolje, uhapšen je…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

“Pronađeni su čvrsti dokazi o licima koja su počinila najteža dela, ubistva, bar trojice ljudi i uhapšen je još jedan od ubica jer smo pronašli njegov DNK iako nismo verovali da je on učestvovao u tome”, rekao je večeras na televiziji Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je o hapšenju organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, rekao da su pronađeni DNK tragovi muškarca A. Š. i Veljka Belivuka sa DNK trojice ubijenih muškaraca.

“Inicijali tog muškarca su A. Š. Njegov DNK i vođe ove kriminalne grupe pronađeni su zajedno sa DNK trojice ubijenih mladića o kojima smo najčešće govorili”, rekao je Vučić, prenosi Blic.

On je rekao i da su pronađeni brojni tragovi u kući u Ritopeku, kao i da su članovi ove grupe praćeni dronovima i td, kako ne bi shvatili da su praćeni.

“Mislim da je za ljude važno i najvažnije da se osećaju bezbedno i sigurno u svojoj zemlji. Ne postoji zemlja u kojoj ne postoje mafijaška ubistva, naš posao je da ih svedemo na minimum. Naš posao je da očistimo ulice, koliko je moguće, od narko dilera, to su naši prioritetni zadaci. Da li uvek možete bolje da uradite, snažnije? Verovatn”, rekao je Vučić.

On je dodao da je “veći deo tih kriminalnih grupa uvezen”.

“Svi koji su mislili da je moguće iako je dobar deo tih kriminalnih grupa uvezen iz jedne zemlje u regionu, a drugi deo pucača, ubica iz druge zemlje, naše je da pokažemo da je država snažnija. Raščistićemo to veoma snažno, veoma odgovorno bez obzira na cenu koja mora da se plati”, rekao je on.

Kako je istakao u Srbiji se neće vratiti “ni devedesete, ni dvehiljadite”.

“Nije normalno ubijati nekažnjeno, ovo nisu 2000-te godine kada ste mogli da ubijate i policajce. To vreme je prošlo. Srbija je danas mnogo snažnija zemlja, nećemo to nikome dozvoliti. Ovo nisu ni 90-te godine kada smo u svakom danu imali nekoliko ubistava… Došlo je drugo vreme, a ono što nam se dešavalo tačno je počelo da podseća na te godine i dobro da je zaustavljen”,- rekao je predsednik u emisiji Hit Tvit.

On je istakao da su pripadnici grupe Velje Nevolje imali mnogo više novca nego “zemunski klan”.