Vučić: “Pritisci na Srbiju će biti veći nego ikad zbog Putinove odluke”

1
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle odluke predsednika Rusije Vladimira Putina o priznanju dve samoproglašene republike na istoku Ukrajine, da pozicija Srbije nije laka i da je dovodi u situaciju u kojoj postoje brojni izazovi političke, bezbednosne i ekonomske prirode, prenosi N1.

Vučić je u Monaku za televiziju Pink rekao da će pritisci na Srbiju posle odluke Putina biti mnogo veći nego ikada, da ovo ruši kompletnu bezbednosnu arhitekturu sveta i da „kako će se ko ponašati i ko će šta da čini, to niko ne može da zna“.

Kako je istakao za Srbiju je važno da u smislu političko-bezbednosne arhitekture „naša opredeljenost za mir mora da bude snažna, a naša snaga odvraćanja još snažnija i jača“.

Dodao je da je izdao nalog vojsci i molbu policiji da u svakom trenutku budu pripremljeni na najbolji način, da nastave da ulažu u opremanje i naoružavanje.

Vučić je kao ekonomski aspekt izazova naveo skok cene nafte.

1 KOMENTAR

  1. Владање на овим просторима одувек је претпостављало постојање државника на том месту. На жалост, тако често није било. Политиканти, полит-апаратчици, па у крајњем и политичари у покушају, осећају се веома несигурно у оваквим временима. Као и до сада, њихова политика је без стратегије и лутају од случаја до случаја, од догађаја до догађаја. Знају да немају ни знања, ни способности за предстојеће изазове, али не би да одступе. И у томе је сва суштина катастрофа које су се већ догодиле, као и изазов могуће, која тек предстоји.

Comments are closed.