Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i predstavnicima najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu, a nakon tog sastanka je poručio da je Srbija pripremila snažne, vrlo oštre mere na takse Prištine, o čemu će obavestiti evropske lidere u Parizu, preneo je N1.

Gledaćemo da te mere ne pogode Srbe sa Kosova, zato su ograničenog karaktera, ali pripremili smo snažne, vrlo oštre mere, i nećemo sa njima ići do sastanka u Parizu, istakao je Vučić.

Moj zadatak je da u Parizu upoznam predstavnike Evrope o odgovoru Srbije posle devet meseci anticilizacijskih i protivpravnih taksi, „rezolucija o genocidu“, formiranja vojski i svih mogućih akcija protiv srpskog naroda, naveo je.

Vučić je naglasio da neće biti nikakvih razgovora o rešenju i statusu Kosova dok Priština ne ukine takse. To ću poručiti nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku (Emanuelu Makronu) – da o dijalogu nema razgovora dok Priština ne počne da poštuje norme međunarodnog prava, rekao je.

„Izražavamo bojazan i zabrinutost zbog priprema akcija FITA i ROSU-a, mi znamo da su u pripravnosti i da je pripremljeno hapšenje više desetina pripadnika srpske nacionalnosti na severu Kosova i Metohije“, dodao je Vučić govoreći o temama na sastanku sa predstavnicima Srba.

Molimo predstavnike Kvinte i međunarodnu zajednicu da pokušaju da spreče nove provokacije Albanaca, naveo je Vučić, ocenivši da te akcije imaju cilj za cilj u krajnjoj instanci i iseljavanje Srba.

Komentara

  1. dumbass
    25. мај 2019. 13:23

    Ali ćeš na nagovor prijatelja Makrona da odustaneš od kontramera. n'est-ce pas?

  2. Ne šalim se!
    26. мај 2019. 16:33

    LAŽE KAO VUČIĆ: Nekada se govorilo da neko „laže kao pas“, a danas se sve česće kaže „laže kao vučić“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.