Vučić: “Pripremili smo snažne, vrlo oštre mere na takse Prištine”

2
Foto: Tanjug-AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i predstavnicima najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu, a nakon tog sastanka je poručio da je Srbija pripremila snažne, vrlo oštre mere na takse Prištine, o čemu će obavestiti evropske lidere u Parizu, preneo je N1.

Gledaćemo da te mere ne pogode Srbe sa Kosova, zato su ograničenog karaktera, ali pripremili smo snažne, vrlo oštre mere, i nećemo sa njima ići do sastanka u Parizu, istakao je Vučić.

Moj zadatak je da u Parizu upoznam predstavnike Evrope o odgovoru Srbije posle devet meseci anticilizacijskih i protivpravnih taksi, “rezolucija o genocidu”, formiranja vojski i svih mogućih akcija protiv srpskog naroda, naveo je.

Vučić je naglasio da neće biti nikakvih razgovora o rešenju i statusu Kosova dok Priština ne ukine takse. To ću poručiti nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku (Emanuelu Makronu) – da o dijalogu nema razgovora dok Priština ne počne da poštuje norme međunarodnog prava, rekao je.

“Izražavamo bojazan i zabrinutost zbog priprema akcija FITA i ROSU-a, mi znamo da su u pripravnosti i da je pripremljeno hapšenje više desetina pripadnika srpske nacionalnosti na severu Kosova i Metohije”, dodao je Vučić govoreći o temama na sastanku sa predstavnicima Srba.

Molimo predstavnike Kvinte i međunarodnu zajednicu da pokušaju da spreče nove provokacije Albanaca, naveo je Vučić, ocenivši da te akcije imaju cilj za cilj u krajnjoj instanci i iseljavanje Srba.

2 KOMENTARA

  1. Ali ćeš na nagovor prijatelja Makrona da odustaneš od kontramera.
    n’est-ce pas?

Comments are closed.