“Vučić predložio da donesem vakcinu za sve zajednice na Kosovu”

0
screenshot

(Beta) – Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je za kosovski portal Indeksonlajn da mu je srpski predsednik Aleksandar Vučić predložio da u januaru dostavi vakcinu protiv korona virusa za sve etničke zajednice na Kosovu.

Nakon što je Vlada Srbije poslala odredjenu količinu vakcina na sever Kosova, kojima su vakcinisane stotine pripadnika srpske zajednice, Lončar je rekao da mu je Vučić predložio da deo drugog kontigenta vakcina kompanija Fajzer i Biontek, u januaru, “donese i za druge zajednice na Kosovu”, prenosi KoSSev.

“Pre dva dana, na Kosovu su stotine gradjana vakcinisane i ponudjeno im je da se spreči smrtonosno zaražavanje. Ovim su zaštićeni i od potencijalnih posledica pandemije. Predsednik Vučić je predložio da se iz sledećeg kontingenta vakcine protiv korona virusa, koji bi trebalo da stigne početkom januara, obezbede količine za druge nacionalnosti na Kosovu”, kazao je Lončar.

Naveo je da su “lideri Srbije posvećeni brizi o svim gradjanima bez ikakve razlike, naročito u vreme pandemije koja već godinu dana teroriše čitav svet, odnoseći živote skoro dva miliona ljudi”.

“S obzirom na ovu činjenicu, prvi smo u regionu i drugi na kontinentu osigurali vakcinu kompanije Fajzer protiv korona virusa. Srbija je započela imunizaciju najugroženijeg dela populacije, u skladu sa profesionalnim procenama Svetske zdravstvne organizacije. Smatramo da je svima nama u interesu da omogućimo da se najveći mogući broj stanovnika zaštiti od pandemije. I da se tako spasi svaki ljudski život koji izlaganjem korona virusu može biti smrtno ugrožen”, rekao je Lončar za Indeksonlajn.

Dodao je da vlasti Srbije “veruju da je cilj svake odgovorne vlade u svetu da pruži maksimalnu pomoć svakoj osobi kako bi spasila barem jedan ljudski život”.