(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu „nesumnjivo“ pobediti snage koje se zalažu za Veliku Albaniju što će kako je naveo, stranci potom iskoristiti kako bi na Srbiju vršili pritisak da prizna kosovsku nezavisnost.

Vučić je rekao da Srbiju čeka „u svakom smislu užasno teško proleće, teško leto i teška jesen“.

„Svakako će na tim izborima pobediti snage koje insistiraju na ujedinjenju sa Albanijom. To je rekao Ramuš Haradinaj, on je opasan čovek koji očekuje da Aljbinu Kurtiju bude potrebna jedna albanska partija za koaliciju i gura se da bude tu i da kasnije bude izabran za predsednika Kosova. Onda bi imali tu koaliciju za Veliku Albaniju“, ocenio je Vučić za Prvu televiziju.

Dodao je da će posle toga stranci izneti Srbiji ideju da spreči formiranje Velike Albanije time što će kao kompromisno rešenje, priznati kosovsku nezavisnost.

„Zato je važno da pokušamo da sačuvamo snagu Srpske liste ali i da se pripremimo za teške pritiske“, kazao je Vučić.

Komentara

  1. Bobby
    25. januara 2021. 08:29

    Твој задатак и функција подразумевају поштовање Устава ове земље. Ти ниси на том месту да том Уставу и државном уређењу нудиш алтернативе. Иначе тај "пројекат" назван "Велика Албанија" је далеко од тога да подразумева само припајање територије Косова, а иначе, прогласили они то, или не, то већ постоји. Стога бих ти препоручио да се више бавиш Резолуцијом 1244 и применом њених одредби на терену. То је твој задатак. Према томе, уколико осећаш било какве тешкоће, проблеме, притиске, задатке које сумњаш да можеш да обавиш, оставку увек можеш да поднесеш.

  2. Jovan
    25. januara 2021. 12:13

    Narodne izreke su uvek esencija vecne mudrosti .A mi ih imamo mnogo, za svaku situaciju po nekoliko. A jedna od najcuvenijih kaze: " Ne laje kera radi sela, vec radi sebe".

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.