Vučić: “Pre 5. oktobra bilo mnogo užasnih grešaka, posle krenula potpuna nebriga za državne interese…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pre 5. oktobra 2000. i pada Slobodana Miloševića sa vlasti, bilo “mnogo užasnih grešaka” ali i ocenio da je posle tog datuma “krenula potpuna nebriga za državne i nacionalne interese”.

Komentarišući 21. godišnjicu demonstracija kojima je srušen Milošević s vlasti, Vučić je da je dobra strana te promene bilo otvaranje Srbije prema svetu a da je loša posledica “dugoročno uništenje naših privrednih kapaciteta i pljačkaška privatizacija”.

“Pre 5. oktobra bilo je mnogo pogrešnih procena, veoma loših odluka, mnogo je ljudi izgubilo živote ali je posle tog datuma krenula potpuna nebriga za državne i nacionalne interese, posebno za radnike a briga samo za sopstvene džepove”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle učešća na samitu Evropske narodne partije u Ljubljani.

Dodao je da je vlast posle 5. oktobra “strateški rasprodala” državna preduzeća poput NIS ili cementara a da država danas “čuva” preduzeća čiji je vlasnik.

1 KOMENTAR

  1. “Dodao je da je vlast posle 5. oktobra “strateški rasprodala” državna preduzeća poput NIS ili cementara a da država danas “čuva” preduzeća čiji je vlasnik.” Јел’, а како си сачувао Г.П. “Напред”, или “Енергопројект-Холдинг” а.д,…итд. ? То је све спало на ниво трафике, ето тако си их сачувао.

Comments are closed.