Vučić posetio “Spsku kuću” u Podgorici: Takvih stvari će biti još, i na primorju i na severu Crne Gore

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas “Srpsku kuću” u Podgorici.

Vučića je dočekao direktor “Srpske kuće” Emilo Labudović, a potom su zajedno obišli sedište institucija i organizacija koje su osnovane radi očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori, a za čiju izgradnju je Vlada Srbije izdvojila 3,4 miliona evra.

Tom prilikom istakao je da je ponosan što je Srbija uložila novac u izgradnju “Srpske kuće”.

“Srećan sam i zahvalan što sam posetio “Srpsku kuću” i što je Srbija uložila tri i po miliona evra, kao i time što sam video jedan deo naučnih časopisa koje do sada nisam mogao da vidim. Verujem da će sadržajima i onime što dolazi “Srpska kuća” tek pokazati svoj smisao, a što se nas tiče videli ste sinoć i kada nas napadaju da ulažemo novac mi ćemo još više da ulažemo. Takvih stvari će biti još, i na primorju i na severu Crne Gore”, rekao je Vučić.

https://www.instagram.com/p/CHCyxSxJxmF/

Naveo je da će iz svoje lične biblioteke “Srpskoj kući” donirati 300 knjiga.

“Imam mnogo knjiga, nema gde ni da ih držim više. Trista svojih knjiga ću da doniram, a obezbediću ih još”, rekao je Vučić, prenosi Blic.

U delegaciji Srbije, uz predsednika Vučića u Podgorici su ministri Nebojša Stefanović i Nenad Popović, a u “Srpskoj kući” su ih dočekali lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i ambasador Srbije Vladimir Božović.

U “Srpskoj kući” su smeštene Matica srpska, Institut za srpsku kulturu, Srpski nacionalni savet, Udruženje književnika srpskog naroda, Srpska televizija, Srpski radio, novine, portali, Srpski kulturni centar…