“Ponosan što sam od početka podržavao Beograd na vodi. Inicijativu guralo svega nekoliko nas…”

1
(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas završnim radovima na konstrukciji poslednjeg sprata Kule Beograd, u okviru projekta Beograd na vodi, i izjavio da oseća veliki ponos zbog toga što je bio jedan od retkih koji su verovali u taj projekat i bio spreman da ga podrži.

Vučić je novinarima rekao da će svaki čovek i za 30 godina znati da je inicijativu za izgradnju, kako je rekao, “najlepšeg dela Beograda” imalo svega nekoliko ljudi, među kojima je i on.

“Inicijativu za ovo guralo je nekoliko nas. Neumorno, hrabro i uprkos svim kritimama. I ne ostaje ništa drugo nego da osećate iskreni ponos zbog toga… Priznao neko ili ne, ja znam da ne postoji lepši pogled u Beogradu”, rekao je on.

Vučić je rekao da je taj deo Beograda bio najprljaviji i najzapušteniji deo prestonice a da je danas na putu da postane centar kulturnih dešavanja.

On je upitao prisutne da li je lepši prizor puno šetalište Beogradske promenade ili “horde divljih pasa koji jure slučajne prolaznike i po nekog biciklistu”.

Vučić je ocenio da će i za Beograd i za region biti dobra vest što će tu biti izgrađen i hotel iz lanca Meriot i to što je više od 900 porodica pronašlo svoj dom.

1 KOMENTAR

  1. Човек који све зна, све познаје, све може,… и који се на крају диви сам себи, како је то све спознао, је она најтрагичнија комбинација личности, почев од глупог и лењог, преко паметног и лењог, до марљивог и глупог. И у свим тим стручним расправама, постојеће потлеуше, запуштене зграде,… итд., нису биле идеал, као што у могућој урбанизацији није било ни у плановима оног “стуба” који је забоден на обали, а још мање оних силних зградурина, што заградише залеђе. Следеће чега се треба плашити је да се овај лудак поново не досети гондоле, јер ето њему снова повода за самообожавање, са још једном архитектонском наказом у сред града. Питање је само, где је тој причи крај,… ?

Comments are closed.