“Vučić položio ispit, upisao se u kolektivno sećanje nacije. Mnogi su srpski vladari i državnici padali na kosovskom pitanju”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “položio ispit” tokom krize izazvane akcijom specijalne kosovske policije i upisao se “još jednom” u kolektivno sećanje nacije.

Tokom gostovanja na TV Pink, Vulin je rekao da su svi srpski vladari i državnici “najteži ispit polagali ili padali na pitanju Kosova, a da je Vučić taj ispit položio”.

“Zaboraviće se mnoge dnevne političke odluke, mnoge stvari – da li ste ili niste u pravu, ali pamtiće se kakvi ste bili na Kosovu. To je istorija. To je ulaz u kolektivno pamćenje i to vam srpski narod neće oprostiti ako niste položili ispit”, istakao je on.

On je naveo da su tokom sastanka Vučića sa predstavnicima Srba i građanima sa Kosova i Metohije u Raški svi razmišljali emotivno – da treba poslati vojsku i policiju na KiM, ali da je državnik Vučić rekao: “Ne” i poslao poruku da se napadi na Srbe ne smeju ponoviti i da to velike sile i Albanci znaju.

“Srbi su došli očajni, predsednik je saslušao svakog i svako je mogao da kaže šta god je hteo, stao je uz njih i rekao im ono što je ceo svet morao da razume: ‘Branićemo vas'”, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti “kukavica”, i da za razliku od prethodnih pregovarača Pritšine “nema elementarnu odgovornost” ni za Albance, ni za Srbe.

“Ti specijalci su mogli biti pobijeni. A koliko je Srba moglo biti pobijeno, ni to ga ne zanima”, istakao je Vulin.

Vulin je pozvao međunarodnu zajednicu da pokaže da “nešto znači na Kosovu tako što će zauzdati Prištinu i natera ih mimo njihove volje da se umiri situacija”.

“Ako to ne bude uradila, srpska država neće gledati kolone izbeglica i posmatrati kako se ubijaju Srbi”, naglasio je on.

Govoreći o Srećku Sofronijeviću (36), koji je juče tokom akcije kosovske policije teško povređen, Vulin je rekao da je u njega pucano da bi ga ubili.

1 KOMENTAR

  1. Дневни евидентичар промена у белешкама о “колективној историјској памети у Срба” (пр)оценио је овај пут да одмах после новог, још једног у низу од историјских “НЕ”, овај пут Србима са Косова, председнику не преостаје ништа друго до да се у исту трајно упише ! Хтео он то или не, има ко зна боље од њега. Председник се, ето, није дао повести за емоцијама и остао је “тврда” срца пред вапајима свог народа да га спасе тероризма и насиља. Рекло би се ретко “хладан” тип, мудар и политичар са визијом. Али, не. Срби са Косова, наравно, убеђивао их неко одавде у некакву заштиту, или не, немају коме другом да се обрате за помоћ, па макар то била и група: превараната, манипулатора и обичних политиканата. Наравно, дозвољено је веровати таквим ликовима, али само на сопствену одговорност. Они су апсолутно свесни да је то што су на врху власти, највеће чудо које им се догодило. Спрам њихових безначајних: способности, интелекта, могућности да нешто организују, достизање ових висина на власти је равно непоновљивом. И наравно да они сада калкулишу, а у тим калкулацијама, још не могу да реше једначину, сачувати власт = заштићени Срби на Косову. Стога је предметно, историјско “НЕ”, врло могуће, пре резултат овакве калкулације, но бриге за стабилност региона, … мир на Месецу и сачуван поредак у Сунчевом систему. А последично, било би хуманије извршити организовану евакуацију свих заинтересованих Срба са Косова у централну Србију, до даљњег,јер би са сваким следећим, историјским “НЕ” и новим уписом од стране личног евидентичара промена у књигу колективне памети, могло да се испостави да нема више Срба на Косову.

Comments are closed.