Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pogrešno optužio na televiziji ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića jer je razumeo da je njegov otac zaposlen u firmi GIM, ali da mu je Stefanović rekao da on u toj firmi ne radi ništa.

„Onda sam ja najteže optužio Stefanovića“, rekao je Vučić, preneo je N1.

Vučić je odbacio navode pojedinih medija da je afera u vezi sa trgovinom oružja u stvari njegov obračun sa Nebojšom Stefanovićem.

Na pitanje da prokomentariše dokument u kojem piše da je Branko Stefanović posetio „Krušik“ u zvaničnoj delegaciji GIM-a 2017. godine, Vučić je rekao da to ništa ne dokazuje, i da ne zna gde je bio tada Branko Stefanović “ jer mu nije ni otac ni majka“.

On je rekao da i ako je Branko Stefanović bio u „Krušiku“ ne vidi šta je tu kriminal i da svi na kraju samo govore o sukobu interesa.

„Agenciju za borbu protiv korupcije molim da pristupi tome da utvrdimo ima li sukoba interesa“, rekao je Vučić.

On je ponovio da ako je bilo kakav kriminal počinio Branko Stefanović ili Nebojša Stefanović, jedva čeka da to državni organi ispitaju.

Vučić je rekao da je „najbogatija politička partija“ objavila da je u aferi „Krušik“ reč o obračunu između njega i Stefanovića, ali da ako bi to bilo istina on pita zbog čega su lagali za kriminal.

„Moje pitanje je da li je to bio ozbiljan kriminal ili unutarpartijski obračun. Treća opcija ne postoji“, rekao je Vučić.

Stranka slobode i pravde prethodno je saopštila da je u toku unutrašnji sukob unutar Srpske napredne stranke, između predsednika Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića.

“Nebojša Stefanović je sinoć u emisiji Fokus na TV O2 saopštio da njegov otac nema nikakve veze sa firmom GIM. Drugim rečima, Nebojša Stefanović je rekao da je Aleksandar Vučić lagao kada je izjavio da je otac Nebojše Stefanovića zaposlen u firmi GIM. Stefanović je posle tih tvrdnji Aleksandra Vučića, ali i optužbi koje je na njegov račun iznenada, ničim izazvan, izneo Vojislav Šešelj, shvatio da ga predsednik države i stranke pomalo ‘pušta niz vodu’ i rešio je da se brani”, stajalo je u saopštenju SSP.

Vučić je danas rekao i da su informacije o „Krušiku“ date nekome u Bugarskoj, a da ta zemlja ima dve fabrike koje imaju isti proizvodni program kao „Krušik“.

Vučić je rekao da je gledao emisiju u kojoj je gostovao Aleksandar Obradović koji je medijima ukazao na nezakonitosti u „Krušiku“ i da ništa nije razumeo.

On je rekao i da je Lazar Lešnjak nadležnim organima prijavio krivična dela predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i da je on uzbunjivač, a da Obradović to nije, jer je svoje informacije prosledio stranoj zemlji i to ne ni nadležnima.

Vučić je istakao da nisu mediji ti koji nekoga proglašavaju uzbunjivačem, već zakon i da Lešnjak mora da bude zaštićen jer je prijavio najteža krivična dela i da će nadležni reći šta se dešava.

Upitan o hapšenju čoveka koji je uhvaćen da je iznosio tehničko-tehnološku dokumentaciju za municiju, Vučić je rekao da postoje i teži pritisci na vojsku i vojnu industriju Srbije.

Na pitanje ko vrši pritisak, Vučić je rekao da o tome ne može javno da govori, ali da će jednom moći.

Vučić je zapitao i potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić zašto ga optužuje da je u vezi sa vlasnikom firme za prodaju naoružanja GIM Goranom Todorovićem, koga „u životu nije video“.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ranije je pozvala Vučića da odgovori „o čemu je uoči gostovanja na RTS-u u emisiji Upitnik, 15 minuta razgovarao sa zvaničnim vlasnikom firme GIM Goranom Todorovićem i šta je tada dogovorio sa poslovnim partnerom oca ministra unutrašnjih poslova, Branka Stefanovića“.

Komentara

 1. Rade čobanin
  15. novembra 2019. 18:42

  U mom selu kažu : " Kako god ga baciš , na noge se dočeka "!!

 2. rajnhard
  15. novembra 2019. 18:47

  Minhauzen...

 3. mnc
  15. novembra 2019. 18:49

  Znaci prima pare za nista. Pa nije ni prvi ni poslednji.

 4. Paja
  16. novembra 2019. 02:04

  Pa dobro,prijatelju,jel ja moram da cistim iza tebe

 5. Marinero
  16. novembra 2019. 11:56

  Čemu tolike priče i mućenje vode, sve je po sistemu držte lopova, a lopov je negde na drugoj strani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.