Vučić: Pogrešio sam samo jer sam opoziciju nazvao devojčicama

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

 (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je učestvovao u incidentu prilikom dolaska funkcionera Narodne stranke u zgradu Predsedništva jer već devet godina svakodnevno sluša razne optužbe i laži na svoj  račun i na račun svoje porodice, i da se izvinjava samo zbog toga što je svoje političke protivnike nazvao devojčicama.

“Možda je trebalo da ih pustim da se iživljavaju. Moja odluka je bila da sidjem. Ali nisam ja branio sebe, nego svaku kuću i svakog čoveka u Srbiji, svakog časnog domaćima i svaku ženu… Priznajem da sam pogrešio zato što sam ih nazvao devojčicama i što sam rekao da postoji nedostatak oralne higijene kod jednog od njih. Ostalo mi sa ulice… Nemate savršenog predsednika. Nisam akademik i neću ni da budem, ali imam i znanja i obrazovanja više od svih tih koji me napadaju”, rekao je Vučić u Kruševcu.

Nakon svečane sednice Vlade Srbije povodom 650 godina od osnivanja Kruševca, Vučić je rekao da je predstavnicima Narodne stranke želeo da pokaže da “Srbija nije prćija u kojoj će moći da tuku ljude”.

“Kao što ne dam strancima, tako neću da dam ni ovim batinašima u pokušaju”, rekao je on.

Vučić je rekao da će u avgustu biti devet godina kako svaki dan sluša samo uvrede i klevete da je izdajnik, laži i uvrede na račun porodice.

“Te moj brat je uzeo restoran Franš, te je postao veleposednik u Vojvodini, sin mi je kriminalac. Slušao sam od onih koji su mu dolazili na svaki rodjendan da je član Kavačkog klana. A lagali su sve vreme. Govorili su mi devet godina da sam tukao prvu ženu, da sam odvratan prema ženama, a ja nikada nisam podigao ruku ni na jedno žensko biće ni na jedno dete”, rekao je on.

On je dodao da već mesecima sluša kako će predstavnici opozicije po ulicama da tuku članove vladajućih stranaka i kako će da ih stave u zatvor.

“Slušao sam kako (novinar) Milovan Brkić kaže da će i moj sin Vukan da odgovara, iako ima četiri godine. I kako su (premijerki) Ani Brnabić rekli da je glupača, ološ i kokoška. Ćutali su svi. I iz Vlade i iz takozvanih nezavisnih medija i nevladinog sektora. A ja sam se drznuo da sidjem”, rekao je on.

Vučić je rekao da on nikoga nije zvao na tuču nego im je poručio da dodju njega da tuku.

“Stajao sam mirno i niko me nije ni za milimetar pomerio. A došli su njih petorica da me linčuju”, rekao je Vučić.