Vučić: Očekujem da ćemo krajem novembra, početkom decembra imati vakcinu

2
(BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO REPUBLIKE SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se obratio javnosti.

Kada je njegovo obraćanje najavljeno za danas u 10 časova, nije jasno istaknuto šta je glavna tema, ali je od početka njegovog obraćanja postalo jasno da je u fokusu dijalog sa Prištinom.

Sa njim su se pred novinarima pojavili i Zorana Mihajlović i Branislav Nedimović.

“Naša delegacija u Briselu koju predvodi Marko Đurić spremna je za razgovore o ekonomiji i nestalim i raseljenim licima. I mi ćemo otvoriti naše arhive. Želimo i da omogućimo povratak malom broju ljudi koji žele da se vrate”, rekao je Vučić na početku i dodao da je protok robe i kapitala najvažniji pa je i ekonomija važna tema.

Rekao je da i je zadovoljan i zaključcima Atlantskog saveza.

“Što se tiče Kosova i Metohije, čekaju nas teški dani, da dobijemo sve ono što ne predstavlja nikakav kompromis”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je iznenadjen izjavom kosovskog premijera Avdulaha Hotija da se u Briselu piše završni sporazum i rekao da srpska strana o tome ništa ne zna.

Na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije, Vučić je rekao da to niko nije demantovao u Briselu ali da Srbija jedino želi da pregovara o temama koje su na stolu.

“Mi ćemo tražiti da se razgovara o onome što nije ispunjeno još od aprila 2013. godine, a to je Zajednica srpskih opština. I pritom nas uopšte ne interesuje što nešto nije u skladu sa kosovskim Ustavom, jer onda i ne moramo ni o čemu da razgovaramo… Mi smo u dobroj veri prisutni u Briselu, ali ako neko misli da će Srbija biti džak za udaranje i ako će samo da ponavljaju da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova a da ne dobije ništa, onda je to pogrešan put koji nikuda neće odvesti”, rekao je Vučić.

Naglasio je da uopšte ne zanima šta je u skladu sa kosovskim ustavom jer ako je sve u skladu sa njihovim idejama, nema razloga da pregovaramo.

“Ako misle da ćemo biti džak za udaranje, mislim da je to pogrešan put”.

Nakon priče o Kosovu i Metohiji, Vučić je najavio da će danas Valjda Srbije doneti nove mere.

One se, prema njegovim rečima odnose na moratorijum na kredite i isplatu minimalca za još dva meseca.

Govorio je i o najboljim rezultatima u poljoprivredi u poslednjih nekoliko decenija.

On je, osim o kosovskom problemu, govorio i o pandemiji korona virusa.

“Sve su bolji brojevi, nadam se da ćemo da se iszborimo. Podaci su danas biolji nego što su bili juče, o čemu će govoriti Krizni štab. Tako da, kada god pokažemo ozbiljnost i snagu, uz pomoć naših lekara i medicinskih sestara, rezultati su dobri”, rekao je Vučić.

Kako je kazao, može samo da moli građane da provere koliko je neka zemlja kog dana testirala ljudi.

“Ako je testirala manje, ima manje zaraženih, i suprotno. Zato testiramo ubedljivo najviše, i među prve četiri zemlje smo u Evropi”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, očekuje da ćemo početkom decembra imati vakcinu protiv korone.

2 KOMENTARA

  1. Za dve najdalje 3 godine… ne sprečava ga da bilo šta izjavi. Hoće li Bata da uveze i distribuira?

Comments are closed.