Vučić obećava: “Plata će biti 900 evra – 2025.”

5
Beograd, 28. decembra 2019 - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na predstavljajnju programa “SRBIJA 2025”, koji sadrži plan investicionih projekata za dalji razvoj Srbije u narednih 5 godina. FOTO TANJUG / TANJA VALIC/ jd

“Na kraju 2025. prosečna plata biće 900€, a penzije će biti 430-440€. To obećavamo građanima Srbije”, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavljajući investicioni program “Srbija 2025” .

To će biti jedan od rezultata novog investicionog plana, koji će, kako je rekao Vučić, za razliku od teških reformi 2014, pogoditi pre svega vladu, direktore javnih preduzeća, EPS, Srbijagas, a ne gradjane.

“Prvi cilj plana Srbija 2025. je da se drastično smanji proprocija odlaska mladih iz zemlje”, rekao je Vučić.

Program Srbija 2025 vredan je nešto manje od 14 milijardi evra, rekla je premijerka Ana Brnabić, poručivši da će se program “Srbija 2025” finansirati iz budžeta, ali i iz kredita međunarodnih finansijskih institucija, sa kojima ćemo nastaviti saradnju.

Ona je istakla da nijedan od projekata u investicionom planu neće ugroziti makroekonomsku stabilnost zemlje.

“Planiramo da nastavimo smanjenje javnog duga, a Vlada će formirati telo koje će vršiti nadzor nad svakom projektom, odnosno celokupnim planom ‘Srbija 2025’, da bismo znali u svakom trenutku gde svaki dinar odlazi i kako se troši, kao i kako svaki projekat napreduje”, rekla je Brnabić.

“Srbija se nalazi danas na korak od dobijanja investicionog rejtinga”, dodala je premijerka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je po preliminarnim podacima, nivo investicija u Srbiji u 2019. godini iznosio 3,8 milijardi evra, što je, kako je naveo, više od svih država zapadnobalkanske šestorke zajedno, “plus još nekih 15 odsto”.

“Nivo direktnih stranih investicija u ovoj godini veći je za devet odsto nego 2018. godine. Srbija je u novembru imala najviši rast u Evropi od šest odsto, a godinu ćemo završiti sa rastom od četiri odsto iako je bilo prognozirano 3,5 odsto”, rekao je Vučić.

On je ocenio da je od 2014. godine “promenjeno lice Srbije” koja je, kako je ocenio, danas “uspešna zemlja koja napreduje najbrže u jugoistočnoj Evropi”.

“Uspeli smo da budemo među najboljima u Evropi ne samo u košarci, vaterpolu i odbojci, već i u ekonomiji gde smo uvek bili poslednji ili među poslednjima. Mi smo 2014. godine donosili teške mere za svakog našeg građanina ali su one bile lekovite. Danas je trenutak da izađemo sa drugačijim merama za naše građane”, kazao je predsednik Srbije.

5 KOMENTARA

 1. Daleko je 2025…900e je malo sada a ne 2025
  Banana drzava…
  Prvih par godina nakon odlaska iz Srbije sam se pitao da li sam dobro ucinio za svoju porodicu I decu,sada sam sasvim siguran da je to bila najbolja odluka u zivotu zato 5 godina nakon odlaska nikada nisam vracao
  Jad cemer i tuga
  Zivi bili I neka je Bog u pomoci Srpskom narodu
  Kompletna reforma drzave je potrebna

 2. Tek sam poceo sa obecanjima. 2030. saljemo svemirski brod na Mars,2046-primaju nas u EU-placuci i pitajuci se kako odavna nisu videli svu genijalnost naseg Predsednika i nebeskog naroda,2070.-uvodimo najavljeni Zakon o Poreklu Imovine i Borbe protiv Tajkuna. 2090. – Izabrani Papa je Srbin .

 3. Necu nista reci o Vucicu……. Samo cu vas zamoliti, da li se secate sta je sve obecao pred izbore. A sta imate danas od tih obecanja.

 4. Lažovičina. Kad prosečne plate u kruženju budu 1800 eura, kod nas možda budu 700. Stalno je lagao ovaj zatucan, neobrazovan i nadaseve glup narod tako da ni sada nije drugačije, a takav narod mu i veruje. Kakav narod takva i vlast. Znate ono … lud zbunjenog.

Comments are closed.