„Na kraju 2025. prosečna plata biće 900€, a penzije će biti 430-440€. To obećavamo građanima Srbije“, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavljajući investicioni program „Srbija 2025“ .

To će biti jedan od rezultata novog investicionog plana, koji će, kako je rekao Vučić, za razliku od teških reformi 2014, pogoditi pre svega vladu, direktore javnih preduzeća, EPS, Srbijagas, a ne gradjane.

„Prvi cilj plana Srbija 2025. je da se drastično smanji proprocija odlaska mladih iz zemlje“, rekao je Vučić.

Program Srbija 2025 vredan je nešto manje od 14 milijardi evra, rekla je premijerka Ana Brnabić, poručivši da će se program „Srbija 2025“ finansirati iz budžeta, ali i iz kredita međunarodnih finansijskih institucija, sa kojima ćemo nastaviti saradnju.

Ona je istakla da nijedan od projekata u investicionom planu neće ugroziti makroekonomsku stabilnost zemlje.

„Planiramo da nastavimo smanjenje javnog duga, a Vlada će formirati telo koje će vršiti nadzor nad svakom projektom, odnosno celokupnim planom ‘Srbija 2025’, da bismo znali u svakom trenutku gde svaki dinar odlazi i kako se troši, kao i kako svaki projekat napreduje“, rekla je Brnabić.

„Srbija se nalazi danas na korak od dobijanja investicionog rejtinga“, dodala je premijerka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je po preliminarnim podacima, nivo investicija u Srbiji u 2019. godini iznosio 3,8 milijardi evra, što je, kako je naveo, više od svih država zapadnobalkanske šestorke zajedno, „plus još nekih 15 odsto“.

„Nivo direktnih stranih investicija u ovoj godini veći je za devet odsto nego 2018. godine. Srbija je u novembru imala najviši rast u Evropi od šest odsto, a godinu ćemo završiti sa rastom od četiri odsto iako je bilo prognozirano 3,5 odsto“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je od 2014. godine „promenjeno lice Srbije“ koja je, kako je ocenio, danas „uspešna zemlja koja napreduje najbrže u jugoistočnoj Evropi“.

„Uspeli smo da budemo među najboljima u Evropi ne samo u košarci, vaterpolu i odbojci, već i u ekonomiji gde smo uvek bili poslednji ili među poslednjima. Mi smo 2014. godine donosili teške mere za svakog našeg građanina ali su one bile lekovite. Danas je trenutak da izađemo sa drugačijim merama za naše građane“, kazao je predsednik Srbije.

Komentara

 1. Goran Jovanović
  28. decembra 2019. 16:23

  Lažovičina. Kad prosečne plate u kruženju budu 1800 eura, kod nas možda budu 700. Stalno je lagao ovaj zatucan, neobrazovan i nadaseve glup narod tako da ni sada nije drugačije, a takav narod mu i veruje. Kakav narod takva i vlast. Znate ono ... lud zbunjenog.

 2. Ljuban
  29. decembra 2019. 00:43

  Necu nista reci o Vucicu....... Samo cu vas zamoliti, da li se secate sta je sve obecao pred izbore. A sta imate danas od tih obecanja.

 3. Predragg
  29. decembra 2019. 01:12

  Tek sam poceo sa obecanjima. 2030. saljemo svemirski brod na Mars,2046-primaju nas u EU-placuci i pitajuci se kako odavna nisu videli svu genijalnost naseg Predsednika i nebeskog naroda,2070.-uvodimo najavljeni Zakon o Poreklu Imovine i Borbe protiv Tajkuna. 2090. - Izabrani Papa je Srbin .

 4. re: Vučić koji je “priznao da je glumatao” https://www.danas.rs/politika/kako-vucic-cestita-novu-godinu-na-drustvenim-mrezama-video/ Ne postoji razlika između njegovih uobičajenih izjava koje iznosi u javnost i njegovog, kako on kaže, "glumatanja" u ovom njegovom predizbornom novogodišnjem spotu, zar ne!

 5. Canadian
  30. decembra 2019. 05:56

  Daleko je 2025...900e je malo sada a ne 2025 Banana drzava... Prvih par godina nakon odlaska iz Srbije sam se pitao da li sam dobro ucinio za svoju porodicu I decu,sada sam sasvim siguran da je to bila najbolja odluka u zivotu zato 5 godina nakon odlaska nikada nisam vracao Jad cemer i tuga Zivi bili I neka je Bog u pomoci Srpskom narodu Kompletna reforma drzave je potrebna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.