Vučić obavestio ambasadorku Kine o sporazumu u Vašingtonu: “Stav Pekinga prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova nepromenjiv…”

0
Screenshot Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Кine Čen Bo i obavestio je o razgovorima sa predstavnicima Prištine i SAD u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu, saopšteno je iz Predsedništva.

Čen Bo je istakla da je “stav Кine prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Кosova čvrst i nepromenjiv i da će Кina nastaviti sa međunarodnom podrškom Srbiji po tom pitanju”.

Vučić je uputio pozdrave predsedniku Kine Si Đinpingu i izrazio zahvalnost na političkoj podršci te zemje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i u isto vreme potvrdio podršku Srbije politici “jedne Кine”.

Rekao je da će Srbija čuvati iskreno prijateljstvo sa Кinom i nastaviti da razvija bilateralnu saradnju sa tom zemljem, “kao pouzdanim partnerom, u svim oblastima, uključujući i oblast telekomunikacija”.

Njih dvoje su se saglasili da projekti na kojima Srbija i Кina zajedno rade, “zahvaljujući međusobnom razumevanju i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, kao i ličnom kontaktu dvojice predsednika”, dobro napreduju.

Razgovarali su i o budućim projektima u oblasti infrastrukture i saglasili se da se sve pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor dobro odvijaju.

Vučić je tokom sastanka sa ambasadorkom Čen Bo ponovio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost, navedeno je u saopštenju.