Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je suviše „mali čovek“ da bi razumeo „sve pobede“ dela opozicije koja zagovara bojkot izbora.

Komentarišući odluku lidera Dveri Boška Obradovića da prekine višednevni štrajk glađu i njegovu navodnu izjavu da je „rasturio sistem“, Vučić je poželeo Obradoviću i drugima iz opozicije koji zagovaraju bojkot izbora da „tako uspešno nastave u tom rasturanju“.

„Mali sam ja čovek da bih razumeo sve te njihove pobede. Čestitam im na svim pobedama“, rekao je Vučić u Prokuplju posle obilaska radova na rekonstrukciji zdravstvenog centra u tom gradu.

Komentarišući poziv predsedavajuće Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanje Fajon opoziciji da ipak izađe na izbore, Vučić je rekao da ne zna šta bi rekao o tome, niti da sluša „šta ko od njih govori“.

„Ja se bavim time kako da podignem zemlju, da sačuvam naš narod u Crnoj Gori i na Kosovu… Ne znam šta bih rekao a ni šta ko od njih govori, ni gde govori. Zanima me gde da nađemo novac, u šta ćemo mi da investiramo. A ko kome šta kaže, mnogo me boli glava od toga“, rekao je Vučić.

On je rekao da nije u stanju da shvati „sve te njihove pobede i uspehe“, jer su za njega uspesi izgradnja novih puteva, bolnica, pruga, ljudi koji kreiraju i izvoze softver, a da se čak raduje i kiši koja je juče pala.

„Ko hoće (na izbore) – neka izađe, ko neće neka ne izađe. Narod će svoje reći, narod niko nije uspeo da prevari“, rekao je predsednik Srbije.

Lider Dveri Boško Obradović saopštio je ranije danas da prekida štrajk glađu, navodeći da su on i Ivan Kostić ispunili svoj cilj, jer su ukazali na nedemokratsko stanje u Srbiji, preneo je portal Nova.rs.

Obradović je posle 11 dana štrajka glađu naveo da će posle odmora pristupiti izradi političkog manifesta u kojem će pozvati građana na odbranu Ustava, slobodu medija i demokratskih izbora, kao i očuvanje Kosova.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-435-od-14-maja/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

  1. Bobby
    20. maja 2020. 14:17

    Изјава у стилу Маргарет Тачер, у време штрајка глађу рудара, када се један случај завршио фатално "Ја не могу да им стављам храну у уста".

  2. Душан
    20. maja 2020. 16:07

    Слажем се са председником да је он мали човек. Још од деведесетих када се појавио био је баш онако мали, сићушан човечић, кога памтим из тих времена, као младог малог радикала , али изузетно великог покварењка. Скоро три деценије је растао, развијао се и , гле чуда, постао још мањи човек а већи покварењак. Кад треба да кињи свој народ и своју опозицију, ту је храбар и немилосрдан. А кад треба да заштити свој народ у Црној Гори и на КиМ, тад је ненадмашна кукавица и велики плашљивац. А, што? За ово прво има подршку запада а за ово друго нема, па због тога не сме да писне. Само непрекидна и непрестана борба великог броја Срба, може обуздати овог покварењака. Исто важи и за оног његовог побратима, тиранина Ђукановића-комунисте који оснива своју православну црку- и то не у лудници него у Црној Гори..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.