Vučić o posteru na hotelu u Nišu: “Čovek je nešto priredio šefu države. Ako budem imao vremena, svratiću na piće”

2
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nišavskom okrugu od danas do nedelje. U Oficirskom domu u Nišu Vučić je imao sastanak sa predsednicima svih opština Nišavskog okruga a nakon tog sastanka se obratio javnosti.

On je komentarisao poster na hotelu “Ambasador” koji je izazvao pažnju i komentare.

“Nisam video, nisam ni prošao pored hotela, zahvalan sam svima koji su nešto lepo napisali. Ali mislim da to nije tako važno. Video sam histeriju koju su neki mediji napravili, ne znam čemu to. Ja nemam potrebu za posterima ni za plakatima, ni za bilo čim. Ne mislim da je čovek uradio nešto protivzakonito. Čovek je nešto priredio šefu države. Ako budem imao vremena, svratiću na piće”, rekao je Vučić, preneo je B92.

Predsednik Srbije je govorio o ekonomskim pitanjima, ulaganjima u Nišavski okrug i planovima za budućnost u domenu ekonomije.

Vučić: Brza pruga Niš-Beograd važna za grad Niš 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je za grad Niš najvažniji projekat brze pruge Niš-Beograd, jer se time Niš stavlja “na mapu najvažnijih mesta od Beča do Istanbula”, prenela je Beta.

Vučić je posle sastanka sa predsednicima opština Nišavskog okruga kazao da će obilazna pruga oko Niša biti duga 22 kilometra, a procenjena vrednost projekta je 150 miliona evra.

Kako je naveo, vrednost projekta biće više, jer “skaču cene materijala”.

On je kazao novinarima u Oficirskom domu u Nišu da će početak radova pruge biti uskoro, dok je rok za završetak decembar 2024. godine.

“Planirani rok za završetak brze pruge je četiri godine. Dakle, do 2026. godine, od Beograda do Niša ćete se voziti dva sata”.

Predsednik je ocenio da je najveći problem u Nišavskom okrugu vodosnabdevanje i da će se posebno raditi na rešavanju tog problema.

Prema njegovim rečima, iz tekućeg budžeta države 450 miliona dinara biće uplaćeno gradu Nišu, za vraćanje starih obaveza i za bolje funkcionisanje grada.

Vučić je rekao da je u Nišu u prethodnih nekoliko godina stopa rasta prosečnih plata veća od 50 odsto.

Naveo je da je danas prosečna plata u Nišu 526 evra.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast otvorila je sedam fabrika u Nišu, a da ima još četiri važne investicije.

Vučić je kazao da će u mestu Ražanj “morati da dovede nove fabrike”, dodajući da nije moguće da to bude strana fabrika već da mora biti domaća.

Dodao je da će se truditi da fabrika koju će otvoriti bude fabrika namenske industrije.

“Kod nas (u SNS) je demokratsko odlučivanje” 

Vučić je kazao da još uvek ne zna ko će biti kandidati Srpske napredne stranke (SNS), na čijem je čelu, na narednim izborima.

“Kod nas (u SNS), štagod neko govorio, suštinski postoji demokratsko odlučivanje”, rekao je Vučić novinarima u Nišu.

On je kazao da je kod opozicije demokratsko odlučivanje takvo da je “svaki od velikih lidera izbačen iz sopstvene stranke” i da je “svakoga izbacio jedan od tih velikih lidera”.

“Kod nas (u SNS) i kad imamo nesuglasice i drugačije stavove po odredjenim pitanjima, naš demokratski duh, naš karakter sveobuhvatnosti i razmišljanja pre svega o Srbiji i poštovanju različitosti, nam uvek kaže – mi nastavljamo zajedno zato što nam je krajnji cilj uspešna i pobednička Srbija”, kazao je predsednik Srbije i SNS.

2 KOMENTARA

  1. To je ta čuvena demokratija, gde se svaka odluka donosi jednoglasno…. neviđeno i nezabeleženo u istoriji!!

    Recimo, izglasa se “neki zakon” sa 100% glasova za, a za dve nedelje se isti taj zakon povlači sa 100% glasova za! Demokratski nema šta…

  2. Autokrato, samo onaj ko ti ljubi pozadinu za tebe je “ispravni građanin”! Tog hotelijera treba da bude sramota koliko je nisko pao zbog profita, a tebe zato sto si doterao svoje građane do te tačke da daju veru za večeru!

Comments are closed.