Vučić o poseti Putina: “”Mi i dalje čekamo njegov odgovor ali imamo mali problem…”

0

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd i dalje čeka odgovor Moskve o najavljenoj poseti ruskog predsednika Vladimira Putina, ali i dodao da će Srbiju “svakako” uskoro posetiti ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Komentarišući navode da je Moskva otkazala Putinovu posetu zbog približavanja Srbije Americi, Vučić je kazao da je sa ruskim predsednikom više puta razgovarao i da Putin “jedva čeka da dođe u Srbiju” ali i da je trenutno suočen sa takvom epidemiološkom situacijom u samoj Rusiji u kojoj dnevno ima “15.000 obolelih i 300 umrlih od korone”.

“Mi i dalje čekamo njegov odgovor ali i sami imamo mali problem jer radovi na završetku Hrama Svetog Save kasne 20-ak dana”, kazao je Vučić i podsetio da je otvaranju tog verskog objekta trebalo da prisustvuje i Putin jer je i Rusija dala novac za radove na hramu.

Upitan zašto ruski ministar spoljnih poslova u okviru turneje po regionu nije planirao posetu Srbiji, Vučić je rekao da će “kako stvari stoje”, Lavrov svakako doći u Beograd.

“Ne volim da zivkam medije i da ih obaveštavam o tome. Srbija ima odlične odnose sa Rusijom ali je na evropskom putu. Srbija je slobodna, nezavisna država čime se mnogo ponosimo a siguran sam da to poštuju i Putin, i Lajčak, i Angela Merkel i Si Djinping”, kazao je Vučić.