Vučić o pokušaju paljenja srpske zastave: “Albanska država reagovala odgovorno. To je uvek slično u pojedinim državama, ali je nedopustivo da skrnavite tuđe simbole…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SEVERNE MAKEDONIJE/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL/DS)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom pokušaja paljenja srpske zastave u Tirani da je uvek nedopustivo skrnaviti tuđe simbole ali da je albanska država regovala “promptno, ozbiljno i odgovorno”.

Vučić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) iz Tirane gde se na samitu inicijative Otvoreni Balkan ocenio da mora da se gleda u budućnost i racionalno posmatra i da se razume da se Albanci ljute jer se pale njihove zastave u Srbiji kada dođe njihov premijer Edi Rama u posetu.

“To je uvek slično u pojedinim državama ali naravno da je nedopustivo da skrnavite tuđe simbole i mislim da je albanska država reagovala promptno, ozbiljno i odgovorno kao i sam premijmer Rama”, rekao je Vučić.

On je govorio pred nastavak samita u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koju su pokrenuli lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije. 

Albanski premijer Edi Rama reagovao je na pokušaj paljenja zastave Srbije tokom jučerašnjeg protesta u Tirani, istakavši da su tokom njegove posete Beogradu na trgovima bile albanske zastave i da je policija uhapsila one koji su ih palili.

Više stotina građana demonstriralo je juče u Tirani, na poziv bivšeg albanskog predsednika i premijera Saljija Beriše.

Albanski mediji su preneli da je grupa demonstranata zapalila srpsku zastavu.  Javili su da je bilo još nekoliko pokušaja skidanja zastava Srbije, okačenih u Tirani u znak dobrodošlice.