Vučić o opoziciji: “Njihov smisao bavljenja politikom je da me sekiraju, a moj je prosperitet Srbije”

2
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas za TV Pink da ne može da tumači ili govori o značaju svojih poseta, ali da je svaki razgovor sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država važan, jer su pred Srbijom “ne laka jesen, niti jednostavna zima”. On je rekao i opozicija ne razume šta se događa u Srbiji, preneo je N1.

To za nas nisu lake i jednostavne stvari, tu će biti problema, rekao je Vučić, koji je u SAD imao niz sastanaka na temu Kosova i Metohije.

Borićemo se u teškim uslovima, neće biti lako, videćemo kako će sve da izgleda. Svakako da ne očekujemo lake dane, ni laku jesen, ni jednostavnu zimu za nas, istakao je Vučić.

Vučić je ocenio i da opozicija ne razume šta se događa u Srbiji. “Njihov smisao bavljenja politkom je da mene sekiraju, a meni je smisao prosperitet Srbije”, kazao je Vučić.

On je rekao da se predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas krije iza bojkota izbora kako bi zbog toga što “zna koliko su mu male mogućnosti”, i da ne bi priznao izborni poraz.

“Ja im kažem, radite sa biračkim spiskovima šta hoćete, za finansiranje političkih kampanja donesite pravilo koje hoćete, evo kažite šta hoćete da uradite sa RTS-om, sve ćete da dobijete”, kazao je Vučić u intervjuu za televiziju Pink.

On je istakao da “ko želi da ide na izbore, izbori su redovni, neka izađe”, a ko ne želi – to nije zakonska obaveza.

Govoreći o napadima na Srbe u Hrvatskoj, Vučić je naglasio da je strašno šta se dogodilo proteklih dana i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.

Fasciniran sam potrebom hrvatskih zvaničnika da pet miliona puta ponavljaju priču o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neuporedivo i iz Prvog, a naročito iz Drugog svetskog rata.

“Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mestima nije korisno”, poručio je Vučić.

Vučić je najavio povećanje plata od 15 odsto medicinskim sestrama i radnicima u kulturi i nauci najmanje 10 odsto, a rekao je i da očekuje da će minimalac preći 30.000 dinara.

2 KOMENTARA

  1. Zasto ne pohapsite te lopove.Zna se kako su i sta su sve pokrali dok su bili na vlasti i sta?
    Kao da se nista nije desilo.Konfiskacija sve imovine i u zatvor.Ako je ovo suverena pravna drzava,
    ako je protektorat onda izvinite.

Comments are closed.