Vučić o novim licima u Vladi Srbije: “Lično sam tražio Dariju Kisić Tepavčević i Anđelku Atanasković. Tomislav Momirović je za mnoge iznenađenje…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

“Vlada će imati novu energiju. Jedva čekamo da uđemo u Skupštinu da predstavimo novi program i plan Vlade”, rekao je danas Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva SNS na kojoj se razmatrao sastav nove Vlade Srbije, a posle čega je mandatarka Ana Brnabić saopštila najveći broj ministarskih mesta.

Vučić je istakao da lično insistirao da dve dame budu u Vladi – Darija Kisić Tepavčević i Anđelka Atanasković.

“One imaju strahovitu energiju”, rekao je Vučić.

Takođe, on je rekao i da je za mnoge iznenađenje Tomislav Momirović.

“Bio je spreman da prihvati udarce političkih neznalica. On nije dobio sektor rada i socijalne politike, ali smo mu dali da brine o novim poslovima, novim autoputevima. On je rekao ja sam poslodavac i isplaćujem plate i za mene je teško da ćete povećavati minimalac. Jedini je imao hrabrosti da to kaže”, naveo je Vučić.

Vučić je prokomentarisao i odabir Gordane Čomić za ministarku za društveni dijalog.

“Što se tiče Gordane Čomić nikada se ni u čemu nismo slagali. Njena porodica i ona su bili najistaknutiji u borbi protiv mene. To me nije sprečilo da sednem sa premijerkom da razgovaram sa Anom (Brnabić), kasnije i sa Gordanom da li može da pomogne svojim evropskim pristupom”, rekao je on.