“Ako treba da im pošaljem čaj, kafu…”: Vučić neće da razgovara sa “kamperima” i kaže da se “gorko kaje” zbog svojih grešaka

0
Foto: Nedeljnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, odbacio mogućnost susreta sa aktivistima koji kampuju pod prozorom njegove kancelarije, uz zahtev da se trajno zabrani iskopavanje litijuma i bora na teritorije cele Srbije.

„Trudim se da razgovaram sa ljudima čija reč nešto znači, a sa onima koji su tu zbog sopstvene promocije i ni zbog čega drugog, ne vidim neki smisao. Ionako sam sam pogrešio oko nekih stvari, i o tome ću da govorim kada se izbori završe. Gorko se kajem zbog svojih političkih grešaka“, poručio je Vučić.

Dodao je i da vidi da aktivistima koji kampuju ispred Predsedništva „nije dosadno“ i da imaju „jagnjetine, bureka i svega“.

“Tako da lepo im je. Ako treba da im pošaljem čaj, kafu, uvek ću to da uradim, nije problem. Ali nemojte da se ljutite, za mene je to da radim za narod u Mačvi, Podrinju i Jadru mnogo, mnogo važnije nego da nečiju političku sujetu gradim ili da političkim sujetama nekakvih samoproklamovanih lidera ispunjavam želje”, kazao je Vučić, prenosi N1.

Direktor kampanje „Kreni promeni“ Savo Manojlović najavio je na jučerašnjem protestu ispred Predsedništva Srbije da će, ukoliko do Dana državnosti, 15. februara, ne bude usvojen zakon kojim bi se trajno zabranila eksploatacija litijuma i bora, na tom mestu biti organizovan Sretenjski narodni miting.

Vučić o listi SNS: Mešao sam se samo u izbor prvih 20 kandidata

(Beta) –  Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da se “mešao” u izbor samo prvih 20 kandidata na listi SNS za parlamentarne izbore.

Vučić je kazao da su imena tih kandidata jedina koje je pročitao na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS. 

“Molio sam da to tako izgleda a naši odbori predlažu kandidate i dobili smo bez Beograda, 170 imena koje vi morate da prihvatite, pa onda idu koalicioni partneri… To tako funkcioniše u organizacijama demokratske orijentacije, tako funkcioniše kod nas”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obeležavanja početka radova na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica.

Komentarišući navode da na listi kandidata za parlamentarne izbore neće biti nekih od dugogodišnjih poslanika SNS, Vučić je rekao da pojedinim medijima i opozicionim strankama ne odgovara da govore o tome kako će na listi biti ličnosti poput molekularnog biologa Jelene Begović, matematičara Stojana Radenovića ili doktora Danice Grujičić i Marije Zdravković.

“Jelena Begović je najpriznatiji molekularni biolog u Srbiji, Stojan Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara na svetu, on nas drži na Šangajskoj listi, Dana Grujičić je legendarni lekar koji je spasio živote stotina ljudi. Što bi vam odgovaralo da se priča o Mariji Zdravković koja je spasila hiljade života, nego biste da govorite o onome što vi želite”, naveo je Vučić.