(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je odlikovanja lekarima davao za zasluge u svom poslu i borbi protiv korona virusa, a ne „po partijskoj liniji“.

Govoreći o vraćanju odlikovanja imunologa iz Zaječara, Vučić je novinarima u Palati Srbije rekao da nije pitao lokalne funkcionere Srpske napredne stranke u Zaječaru šta misle o odlikovanju infektologa, koji je prema njegovim rečima, bio član Liberalno demokratske stranke.

„Rukovodio sam se radom u određenoj sferi, a onda je nekome bilo važnije da napadne ljude iz stranke predsednika države“, naveo je predsednik i dodao da je razlog tome objavljivanje slika na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, on je dobijao pozive iz Novog Sada kojim je pokušano da mu se ukaže da „nije dobro da neki ljudi dobiju odlikovanje“.

„A dodelio sam ih, jer su zaslužili“, kazao je Vučić i dodao da se time ponosi.

Infektolog iz Zaječara Nenad Ristović, koji je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv korona virusa, juče je vratio to odlikovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od „dvojice kriminalaca“ iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

Komentar(1)

  1. CRNOGORAC
    10. decembra 2020. 13:17

    Svaki pristojan gradjanin pa I PREDSEDNIK MSVIH GRADJANA SRBIJE TREBALO BI da odgovori SVOM PODANIKU NA JAVNO PISMO .Ako nista BAR DA NAREDI POLICIJI DA ZASTITI RAVNOPRAVNOG GRADJANINA OVE ZEMLJE (PO USTAVU) A POGOTOVU DOKTORA KOME JE SVAKI DAN ZIVOT U TORBI .SRAMI SE A;V-A:V

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.