Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija rekao danas da ne može da se meša u poslove druge države, da je potrebno birati reči, ali da je ipak reč o pitanju koje se tiče Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog naroda.

Episkopu Joanikiju i osmorici sveštenika SPC određeno je zadržavanje do 72 sata zbog kršenja mera za suzbijanje korona virusa u Crnoj Gori.

„Zato sam i ranije zamolio i izrazio uverenje da će vlasti Crne Gore to razumeti. Mi nemamo izbora, u granicama u kojima to možemo, da budemo uz svoj narod i svoju crkvu“, kazao je Vučić prilikom obilaska novootvorenog površinskog kopa Radljevo-Severak u sastavu Rudarskog basena Kolubara.

Komentarišući istraživanje „SeConS“ grupe koje navodi da je tokom pandemije korona virusa i vanrednog stanja posao u Srbiji izgubilo oko 200.000 ljudi, Vučić je kazao da ne zna šta je „SeConS“ grupa i demantovao te navode.

„Vi možete da izađete sa istraživanjem da je četiri miliona ljudi izgubilo posao. Nemojte da izmišljate, čuj ‘SeConS’ grupa. Palo nam na pamet da kažemo nešto protiv nekoga. Znamo da je Zemlja ravna ploča i ima više pristalica nego ‘SeConS’ grupa“, rekao je on.

Na pitanje ko će biti odgovoran ako se pogorša epidemiološko stanje zbog nedavnog održavanja političkih skupova, Vučić je rekao da treba slušati struku, a da za okupljanjima nema potrebe.

Rekao je da opozicija može da organizuje skupove ako želi, a da će to „pokazati ljudima odnos prema odgovornosti“.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.