Vučić o Gordani Čomić u Vladi: “Bila je najistaknutiji borac protiv mene…”

2
Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na konferenciji za štampu posle sednice Predsedništva SNS na kojoj je predstavljen sastav nove Vlade Srbije prokomentarisao i odabir Gordane Čomić za ministarku za društveni dijalog.

Doskorašnja funkcionerka Demokratske stranke poslednjih dana se navodila kao potencijalni izbor za jedno od ministarstava, a danas je potvrđeno da će to biti novoformirano Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

“Što se tiče Gordane Čomić nikada se ni u čemu nismo slagali. Njena porodica i ona su bili najistaknutiji u borbi protiv mene. To me nije sprečilo da sednem sa premijerkom da razgovaram sa Anom (Brnabić), kasnije i sa Gordanom da li može da pomogne svojim evropskim pristupom”, rekao je Vučić.

Gordana Čomić je u Demokratskoj stranci na različitim pozicijama provela skoro tri decenije.

Za potpredsednicu stranke izabrana je u maju 2014. godine, a već u junu i za zamenicu predsednika DS. Na sednici Glavnog odbora DS, održanoj 16 oktobra 2016. godine izabrana je za generalnu sekretarku ove stranke. U junu 2018. godine bila je i kandidatkinja za predsednicu stranke.

2 KOMENTARA

  1. Postavljena po nalogu jedne ambasade.Pola ministara je tako i postavljeno…Pogledajte sta se radi u CG.

Comments are closed.