Vučić o doktoratu Malog: “Kao što sam i rekao, Đura im je oprostio što ih je tukao…”

11
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga nije iznenadila odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu koji je jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije, kao i da je ona “politička, bez presedana”.

Vučić je u intervjuu za TV Prva rekao da je negativnu odluku po doktorat Siniše Malog najavio još pre dva meseca kada su studenti iz Udruženja “1 od 5 miliona” blokirali Rektorat BU sa zahtevom da se odluka o doktoratu Siniše Malog donese što pre.

“Saglasan sam sa tim da upad u Rektorat ima veze sa odlukom o doktoratu Malog i mislim da je ta odluka duboko politička. Kao što sam i ranije rekao, Đura im je oprostio što ih je tukao”, rekao je Vučić i istakao da je akademska čestitost veoma značajna.

Na pitanje da li bi, zbog odluke Odbora za profesionalnu etiku, Siniša Mali trebalo da podnese ostavku, Vučić je rekao da se u radu ministra finansija “analizira nešto drugo”.

On je dodao i da je imao prilike da čita doktorsku disertaciju Siniše Malog, ali da nije stručan da daje ocene o tome da li je plagirana ili ne.

“Nisam spreman da dajem svoj sud po tom pitanju”, rekao je Vučić.

11 KOMENTARA

 1. U doktoratu se govori, pored ostalog, o gajenju pamuka u Srbiji. Svaki dalji komentar je suvišan.

 2. A samo pre 2 dana je rekao da nije citao rad ali je i tada rekao da je odluka strucnih, uglednih i moralinh ljudi, politicka, “odluka neobrazovane elite” Covek ce da laze i maze cim progovori a na ni jedno pravo pitanje ne odgovara nego menja teze. To je i razlog zasto ne sme ni na jedan TV duel jer bi tu insistirali da odgovori na sve ono o cemu je lagao. Njemu ne smeta ni sto je Ministar policije falsifikao diplomu, ni sto su ih Jorgovanka, Toma… kupili. Vazni su mu jer zna da ce ga braniti iz sve snage jer su bez njega niko i nista. zamorno i jadno.

 3. Ma, da li je moguce da predsednik nije strucan da nesto oceni?! Ne mogu da verujem! Poverio je drzavnu kasu coveku koji je ukrao neciju intelektualnu svojinu i smatra da je to u redu… Samo se nadam da cemo progledati posle ovoga jer smo do sada bili slepi. Ceo sistem je urusen i svakim danom ga sve vise urusavaju.

 4. Da, nije njemu samo za Sinisu, njemu je za sve ostale Sinise, koji se kite laznim diplomama, jer biti u vrhu drzave,a imati samo diplomu osnovnih studija, stvara tesku frustraciju, ovako su kompletni idioti,a mi jos veci jer smo za njih glasali…

 5. Čudi me da Prvorođeni može da bude nespreman za nešto. To se još nije desilo. Zamolio bih ga fa češće bude nespreman i da sve biše ne daje svoje mišljenje – svoj sud jer mi ćemo duže živeti kad manje gluposti budemo slušali i gledali.

 6. OSTALI BI U OPOZICIJI DOK SE NE STVORE LAKŠI USLOVI ZA VLADANJE SRBIJOM?: Ako stvarna opozicija ne iskoristi ovu aferu “Slučaj za doktorata” i aferu “Krušik” da sruši ovu vladu biće to pokazatelj da ne želi da bude na vlasti da ne bi morala da se suprostavi oduzimanju Kosova i Metohije Srbiji, tj. da čeka da to aktuelna vlast odradi na bilo koji način.

  vidi “Priča za laku noć” 27:40
  http://rs.n1info.com/Video/Pljiz/a538177/PLjiZ-Sezona-4-epizoda-4-25.10.2019.html

 7. Pa da studenti nisu zaposeli BU ne bi se ni pokrenulo pitanje o verodostojnosti doktorata. Zato ovo sto mali vodja prica je samo zamena teza….Da li jos negde u svetu precednik drzave prica o nekim sumnjivim doktorskim diplomama, da li i to spada u njegov precednicki posao, zasto se blamira u tudje ime. Bolje bi mu bilo da vodi racuna sa kakvim ljudima je okruzen i kakvu mu takvi nanose stetu, to je mnogo logicnije. Secate se nemackog ministra odbrane Karl-Theodor zu Guttenberg kome je universitet Bayreuth ponistio doktorsku diplomu zbog plagiranja, sto je ujedno znacilo i njegovu licnu ostavku na mestu ministra odbrane…Njega i tu aferu niko nije stitio i komentarisao iz nemacke vlade, a pogotovo ne Kancelarka Merkl.Da li ce Mali sada na osnovu plagiranja svoje diplome da podnese ostavku. Da li nasi politicari imaju casti za takve stvari.

 8. Predsednice, kako to da niste strucni da ocenite da li je rad plagijat, ali zato bez problema ocenjujete odluku komisije koja jeste strucna kao “politicku, bez predsedana”? Evo ja nisam strucan da vodim drzavu, ali ocenjujem da dok god je takvi kao vi vode, u drzavi ce biti sve manje i manje ljudi.

 9. Kao vrhunski pravnik odnosno kao (posten) covek bi trebao da prizna da je struka *dala sud* te da isti postuje, duzno potuje.
  Ali ne, *vrhovni komandant* i komunisticka partija nastavljaju da orgijaju nad logorasima u GUL-agu Srbija. Orgija se svela na mediokritetski humor uzasni. Bez duha izuzev duha bratoubilackoga.

 10. Председник, ван својих “политички усмерених наочара” није способан да процени, да ли је, рецимо, та одлука, пре принципијелна, него политичка Потом, да ли је можда и превентивна ? И колико још функција оваква одлука има пре политичке ?

Comments are closed.