Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom jutrošnjeg protesta Saveza za Srbiju na čelu sa Boškom Obradovićem ispred Skupštine grada, da građani ne brinu zbog njegovog, kako je rekao, fašističkog upada.

„Želeo sam da se zahvallim veličanstvenim ženama, koje su pokazale da su u stanju da se suprostave fašizmu“, rekao je Vučić i pozvao institucije da reaguju osvrnuvši se i na najavljeni protest ispred TV Pink u subotu.

„Neće oni da upadnu u TV Pink jer im to neće biti omogućeno. Nasilje neće biti omogućeno nikome. Država je vagala, ne želeći da nasedne na provokacije. Policija će u nekom trenutku na njihovo nasilje morati da reaguje“, rekao je Vučić.

Tokom protesta ispred Skupštine grada, kada su predstavnici SzS na čelu sa Obradovićem blokirali ulaz u zgradu gradske skupštine, u nekoliko navrata, došlo je do verbalnog okršaja sa ženama zaposlenim u Skupštini grada. One su, kako su preneli mediji, potom napravile živi zid na ulazu u zgradu Starog dvora i blokirale okupljene demonstrante.

Ministarka građevinarstva i potpredsednica Vlade Srbije izjavila je da „nema boljeg odgovora na to da je neko preterao, kao što preteruju Boško Obradović i ostali lideri Saveza za Srbiju, od toga kada žene odluče da im kažu: ‘E, sad je dosta!'“.

„Jer, ženama je dosta Obradovićevog nasilja, izazivanja nereda, sukoba, nevaspitanja, guranja, vređanja, urlanja… Žene iz Skupštine grada su pokazale da su zakon!“, kazala je Mihajlović.

Predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju, među kojima su bili lider Levice Srbije Borko Stefanović, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, i njihove pristalice okupili su se jutros ispred zgrade gradske skupštine da bi, kako su naveli, predali zahteve protesta gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću.

Iako je Bastać rekao da se okupljeni neće skloniti sa ulaza dok se ne susretnu sa Radojičićem, oni su posle sat vremena, krenuli su ka Trgu Republike gde je u toku građevinska rekonstrukcija. Oni su tamo, kako su preneli mediji, skinuli zaštitinu ogradu i uputili se prema zgradi Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Ispred REM-a su ostavili ograde sa Trga republike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.