Vučić: “Niko od Hrvatske na njenom putu ka EU nije tražio da prizna genocid u Drugom svetskom ratu”

2
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se od Hrvatske, na njenom putu pridruživanja EU, nije tražilo da prizna genocid nad Srbima u Drugom svetskom ratu, a sada iz te zemlje stiže zahtev za Srbiju da prizna genocid u Srebrenici gde je bilo “višestruko” manje ubijenih.

Vučić je na konferenciji za novinare u Palati Srbija, povodom izjave ministra spoljnjih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, da “Srbija mora da prizna genocid u Srebrenici ako hoće članstvo u EU”, rekao da tokom puta Hrvatske ka članstvu u EU “nije traženo od Hrvatske da se odredi prema nedvosmislenom genocidu”.

Vučić je rekao da hrvatskim vlastima “nije padalo napamet” da tokom svog evropskog puta pominju “Prebilovce, Pag, Jadovno i Jasenovac”, u kojima je tokom Drugog svetskog rata “višestruko više puta ubijenih nego u Srebrenici”.

Vučić je rekao da je Srbija “na evropskom putu”, ali nije precizirao šta to znači povodom najave zahteva za priznavanje genocida u Srebrenici.

2 KOMENTARA

  1. Када се неофашисти поново ухвате под руке, тако то изгледа ? И није питање, ко је ту шта један другом тражио, јер су сви исти, већ шта ћеш ти, односно , шта ћемо ми, тамо ?

Comments are closed.