Vučić: Nemojte da nas terate da slavimo sa vama ubijanja Srba

0
Foto: Nedeljnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je govor na državnoj ceremoniji u Sremskoj Rači, na tromeđi Srbije, Hrvatske i BiH, povodom Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja” 1995. godine.

Govoreći o “Oluji”, tokom koje je iz Hrvatske proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo više od 2.000 Srba, Vučić je rekao da Srbija više agresije ne naziva “intervencijama i kampanjama” već “pravim imenima”.

Rekao je da se zločini nazivaju pravim imenima i da je zahvalan svima koji su razumeli da moramo da imamo poštovanje prema sebi.

Nećemo da slavimo tragediju srpskog naropda, ubijanje srpskih civila, ubijanje srpske dece, ne pristajemo na poniženje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio: pomirenje – da, poniženje – ne.

Nemojte da nas terate da slavimo zajedno sa vama ubijanje Srba i govorite kako su to veliki koraci unapred. Slavite vi šta god hoćete, radujte se, a mi ćemo da tugujemo, rekao je Vučić.

“Od 2014. godine Srbija i Srpska zajednički obeležavaju srpska stradanja. I na tu činjenicu veoma sam ponosan. Predsednik Dodik i ja smo to predložili, a srećan sam i ponosan što vidim da je gotovo celokupan narod razumeo značaj te ideje”, poručio je Vučić.