Vučić: “Nemam problem da priznam politički poraz. Moja sujeta nije kao kod drugih”

1
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problem s tim da prizna politički poraz jer to je kako je rekao, uobičajeno u svim demokratijama sveta.

Vučić je rekao da su u pravu hrvatski mediji koji su naveli da je vraćanjem zakona o eksproprijaciji i najavljenim izmenama zakona o referendumu priznao poraz posle masovnih gradjanskih protesta u Srbiji.

“Nemam ništa protiv toga. Moja sujeta nije kao kod drugih političara koji svoje poraze ne umeju da priznaju. Priznao sam poraz kad sam gubio sa 1.000 ili 2.000 glasova razlike. Biti poražen u politici nije ništa strašno. Važno je da ja ne porazim gradjane”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu posle postavljanja kamena temeljca za izgradnju fabrike električnih motora japanske korporacije Nidec.

Komentarišući izjavu predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa da je pobeda opozicije na predstojećim izborima potpuno realna, Vučić je kazao da je siguran da opozicija ima “velike šanse” u uslovima kako je rekao, “jezivih” medijskih pritisaka spolja i iznutra.

“Oni imaju mnogo novca, stotine miliona evra, ogromnu medijsku podršku. Vreme u kom živimo je takvo da za mnoge rezultati nisu važni. Ponosan sam na rezultate da samo u Novom Sadu imamo osam novih fabrika a pre toga 40 godina nula fabrika, da ne kažem koliko ih je zatvoreno. Mislim da je to ono što pravi razliku”, kazao je predsednik Srbije.

Ocenio je da će se “sve videti” na izborima 3. aprila.

“Tu nema laganja. Verujem u narod, verujem da gradjani cene trud, rad, poštenje a ne lopovluk i kriminal”, dodao je Vučić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.