Vučić: “Neće biti smanjivanja penzija i plata u javnom sektoru, ne garantujem da će teći med i mleko…”

2
Beta - AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće biti smanjivanja penzija ili plata u javnom sektoru, a da će država, ako uspe da očuva ekonomsku stabilnosti, pokušati da ostvare njihovo povećanje do kraja godine.

On je na TV Pink rekao da “ne garantuje da će teći med i mleko” usled krize izazvane pandemijom korona virusa, ali da će domaća ekonomija biti najbolja u Evropi.

“To ne kažemo mi, to smatraju Medjunarodni monetarni fond, Svetska banka, Evropska unija”, rekao je Vučić.


On je naveo i da su demonstracije izazvale “štetu u svetu i kod investitora”, da je u predizbornoj kampanji obećao mir i stabilnost “pre svega ženama”, a da sada kaže da “huligani i nasilnici neće da pobede”.

“Reakcija države (na demonstracije) je bila sporija, jer smo želeli da pokažemo trpeljivost i strpljenje… Najteže na svim demonstracijama povređen je policijski službenik kome su polomljene obe noge. Ne plašimo se mi nikakvih protesta, to su malobrojni protesti, ali ja razumem ljude i trudio sam se da razumem da su ljudi nervozni”, navodi predsednik.

Na pitanje da li je policija primenila prekomernu silu, Vučić je kazao da su policijski službenici intervenisali u odbrani poretka i da “nema problem da odgovaraju” odgovorni za snimak na kom se vidi kako petnaestak policajaca udara jednog demonstranta koji leži na zemlji.

“Svaki od skupova bio protivzakonit, odnosno nije bio prijavljen”, rekao je Vučić.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. a ja GARANTUJEM da če za nekoliko meseci reći da je privreda pred raspadoom i da SAMO penzioneri mogu da je spasu. i to da daju 20% penzije sledećih 5 godina.

Comments are closed.