Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je današnji napad na lidera Pokreta Slobodnih građana Sergeja Trifunovića posledica „postojanja ekstremnog dela društva“ koje „ne nudi (politički) program, a želi da učestvuju u vlasti“.

On je gostujući na TV Pink osudio incident, uz napomenu da niko nema pravo da primeni silu „čak iako neko jeste opsovao“, ali i da „nema sumnje da i vlast mora nešto da promeni“.

Vučić je rekao da je zbog toga pre dva meseca „prestao da pominje i da napada predstavnike opozicije“ i dodao da ekonomski oporavak treba da bude prioritet celog društva.

Kako je rekao, prema istraživanjima u koje je imao uvid, „PSG ali i brojne druge partije će ući u parlament“, ali je podvukao da sa tom političkom opcijom neće sarađivati.

„Trifunović nije osoba sa kojom ćemo na bilo koji način praviti političke saveze, to je čovek koji je svoju komšinicu, baku, nazivao ‘droljom’, novinarku prostitutkom, za svoje političke protivnike govorio da kriju decu… ali to ne znači da iko ima pravo da ga fizički ugrožava“, rekao je Vučić.

On je rekao da po onome što je video u istraživanju, PSG i mnoge druge partije biće u parlamnetu i tamo će imati priliku da pokažu šta misle, i da se borba sa ulice prenese u parlament.

(Beta)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.