Vučić o Crnoj Gori: “To je podsvest, Đukanović je uvek hteo Crnu Goru bez Srba… Bio bih razočaran da neko pomisli da bilo šta može da se radi protiv nečije porodice…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je crnogorski predsednik Milo Djukanović sve radio da Crna Gora bude bez Srba i da su optužbe Djukanovića odraz njegove podsvesti.

“Ja niti želim niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvest, to progovara iz njega ono što on želi – uvek je želeo Crnu Goru bez Srba”, rekao je Vučić u Kraljevu, na otvaranju fabrike Leoni.

Vučić je rekao da je Đukanović izmišljao Crkvu u Crnoj Gori kako bi rekao da nema Srba, i da je crnogorski predsednik upravo je “autoprojekcijom pokazao da je to tako”.

Povodom optužbi crnogorske vlade da se grubo postupalo sa sinom premijera Zdravka Krivokapća prilikom kontrole vozila u kojem je bio, rekao je da “nema šta da doda” saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je to negiralo.

“Bio bih užasno razočaran da bilo ko pomisli da može bilo šta da radi protiv bilo čije porodice. Ne da bi to bio samo skandal već bi najgore govorilo o Srbiji. Prihvatio sam objašnjenje MUP-a, svi u hijerarhiji deset puta su ponovili šta se dogodilo”, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, “to se desi svakog dana kad vidite oružje u nekom automobilu, posebno onih tablica odakle dolazi najveći broj pripadnika škaljarskog i kavačkog klana”.

Takodje, Vučić je rekao da se u hrvatskim medijima vodi kampanja protiv Srbije, ali da se na to neće “odgovarati histerično i nervozno”, niti da će vredjati nekog od hrvatskih predstavnika.

Prema njegovim rečima, napad je razultat toga što Srbija jača i prvi put u bruto društevnom proizvodu dostiže Hrvatsku, koja kako je dodao, ima “onoliku obalu i turiste”.

Komenarišući pisanje hrvatskih medija da izbora u Srbiji svakako neće biti 10. aprila, on je naveo da nikad neće biti ništa značajno toga datuma u Srbiji jer je na taj dan osnovana “ustaška Nezavisna Država Hrvatska” (NDH).

Kako je naveo, u Hrvatskoj se izgleda “ne stide 10. aprila, valjda se ponose”.

On je rekao da ima potvrdu iz Patrijaršije da je šest Vučića stradalo za vreme Drugog svetskog rata u NDH, kao i imena nekih od onih koji su umešani u taj zločin zločin.

Vučić je rekao da će danas razgovarati sa srpskih predstavnikom u Predsedništvu Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom o izgradjnji Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, o nizu tema i o njegovom nedavnom susretu sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom u Beogradu.

Govoreći o novim objektima u Kraljevu, on je rekao da je taj grad od strateškog značaja i po veličini 10. u Srbiji, medju gradovima koji se sve više povezuju novim putevima.

“Kad kažemo da će nešto biti uradjeno vi znate da hoće i ono što me raduje tada naši snovi postaju još veći. Pre kad sam dolazio kao opozicionar govorili su mi ljudi, ma pusti te šuplje priče o autoputevima. A vidite da se sada grade”, rekao je Vučić.

On je zahvalio gradjanima što su došli na stadion, navodeći da za razliku od njih, ” mnogi stoje sa strane, dobacuju i ometaju kad neko gura kamen napred i unapredjuje zemlju”.

Takodje je pozvao gradjane Novog Pazara, Tutina, Sjenice i ostale da se vakcinišu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.