Vučić mi je rekao da je Anu Brnabić izabrao jer mu je “najlojalnija”, dogovorili smo se da mu pišem biografiju – Šta je sve Darko Hudelist otkrio u novom Nedeljniku

1

Najpoznatiji hrvatski novinar Darko Hudelist za novi broj Nedeljnika pisao je o bliskom susretu koji je imao sa proslavljenim režiserom Emirom Kusturicom u “Maderi”, ali i otkrio neke manje poznate detalje iz srpske politike.

Hudelist je poznat kao čovek od poverenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, s kojim se dobro poznaje još od 2005. godine. Nekoliko dana posle incidenta sa Kusturicom, Hudelist je prvi put posetio Vučića u Predsedništvu Srbije i tom prilikom otkrio neke srpskoj javnosti dosad nepoznate podatke.

“Sjećam se, na tom našem prvom razgovoru u Predsjedništvu Srbije bio je nazočan i tadašnji ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Nebojša Stefanović. Razgovor je trajao tačno sat vremena. Vučić me je Stefanoviću (kojega sam tada prvi put vidio uživo) predstavio kao najboljeg novinara u regiji, rekavši mu da ‘takvih mi u Srbiji nemamo’ – na što on nije odgovorio niti jednu jedinu riječ (općenito je na tom sastanku šutio kao olovom zaliven, ne sjećam se da je bilo što izustio, osim čisto kurtoaznoga pozdrava, na početku i na kraju našega susreta)”, piše Hudelist za novi Nedeljnik.

Glavna tema tadašnjeg razgovora s Vučićem bio je dogovor o početku Hudelistovog rada na Vučićevoj biografiji – knjizi koja je, po dogovoru, “već davno trebalo da bude objavljena, a nisam je još ni počeo pisati”, navodi Hudelist.

“Taj naš deal, vezan za tu knjigu, ja sam, u svom Moleskineovom rokovniku za 2017, zaveo pod kodnim imenom ‘Operacija Bugojno’ – jer je, po dogovoru s Vučićem, svoj istraživački rad na njegovu životopisu trebalo da započnem upravo u Bugojnu, tačnije u Čipuljiću kod Bugojna, rodnome mjestu njegova oca, a u kojemu je on, Aleksandar Vučić, svake godine provodio svoje ljetne ferije (koliko sam razumio, sve do svojih studentskih dana, a možda i kasnije).”

Posebno je zanimljiv trenutak u kojem je Vučić pričao o Ani Brnabić, premijerki Srbije.

“Tom prigodom Vučić mi je rekao da ju je izabrao za predsjednicu Vlade prvenstveno zato što je procijenio da mu je ona, među svim kandidatima i kandidatkinjama, daleko najlojalnija”, piše, između ostalog, Darko Hudelist u novom Nedeljniku.

Ceo tekst Darka Hudelista objavljen je u Nedeljniku koji je na svim kioscima

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

1 KOMENTAR

Comments are closed.