Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio, preneo je N1.

Vučić, međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, ni kome.

On je za TV Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama, političke, medijske i druge“.

On je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rešenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

„Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj predlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sad kad kažem da je propalo, kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni hteli da čujte“, pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da deo opozicije nije izneo svoj predlog o rešavanju kosovskog pitanja.

„I ja vas pitam šta je rešenje sad, osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari, zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju“, rekao je Vučić.

Komentara

 1. Belladonna
  5. maja 2019. 13:53

  Kosovo će za njegovog mandata dobiti nezavisnost ali zato će narod da popije priču da su im tu nezavisnost omogućili Rada Trajković i Slobodan Georgiev..... Naš narod je kolektivno za ruke na ledja i da se baci ključ da ne pokvarimo i prenesemo bolest na druge. Već 30 godina ovu državu vode iste strukture ali je narod toliko glup i nepismen zahvaljujući Farmi, Pinku i ostalima da..... ako, tako nam i treba.

  1. Anonimni
   6. maja 2019. 04:45

   Dusica u studiju je rekla da je jezik koji govore na farmu i zadruzi,je ponasanje i jezik vecine gradjana u Srbiji,sta ocekujete drugo nego ovo

 2. Laza Lazarevic
  5. maja 2019. 15:17

  Pa predsednice uspeo si da udjes u istoriju. Koliko si see samo trudio da po prvi put u istoriju Vuk Brankovic bude potisnut na drugo mesto. Aferim sampione.

 3. MK
  5. maja 2019. 16:37

  Kakva nenormalna izjava. Od pretsednik neke države. Ovaj je nacisto pukao, ne zna vise sta lupeta. Očajno i bedno.

 4. Bela
  5. maja 2019. 16:51

  Bravo Presednice sto to javno govoris. Svi mi to znamo ali ...

 5. Anonimni
  5. maja 2019. 17:14

  Izdajica!

 6. Peka
  5. maja 2019. 18:02

  Vučić: Kosovo će u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji A ti ces moj predsednice da ostanes zapamcen kao neko ko je ko zna koji put izdao svoj narod, bices u istoj slici kao Borko, Tadic, Kostunica, Jeremic, Djilas i ostali satrapi, ma koliko se danas suprotstavlja i borio protiv njih. Mislim da posle ovoga sto si izgovorio je poceo kraj tvoje vladavine. Ponudio si nam sargarepu i kad smo ti prisli ti nas osinu bicem.

 7. Milorad
  5. maja 2019. 21:12

  Nema Kosovo nezavisnost a izgleda ni Srbija.

 8. Despina
  5. maja 2019. 21:31

  Vucic je pre vise meseci izjavljivao da ce svoj predlog o resavanju kosovskog pitanja izneti za mesec dana, pa opet za mesec dana, pa... Nigde nije pominjao razgranicenje, ili ne bar sta ono podrazumeva. I tako, mesec po mesec, stigosmo do ovde, a da nismo ni bili u saznanju sta, kome, kada on nudi.

 9. Predrag m.
  5. maja 2019. 21:55

  Srpski komunisti su omogućili da Broz i njegovi jurišnici donesu Ustav 1974.godine,koji je od Srbije načinio državorvornog bogalja. Miloševićev plan da Srbe iz Hrvatske preseli na Kosovo i Metohiju nije imao podršku tako da je odabrao opciju sile koja ga je uvela u stanje gubitnika, a njegovim jurišnicima velike pare. U toj golgoti Vučić i njegovi neoradikali su bili mirodjija,tako da on nema kapacitete da vodi zaštitnu politiku prema Srbima koju bi Amerikanci i Evropa štitili. Nema podele teritorija,, ali ima mogućnosti da se sačini dugogodišnji PLAN rasta i razvoja Srpske zajednice na teritoriji, koju niko ne može da proglasi državotvornom i da joj da stolicu u UN. Kosovska policija je ovih dana propisno izudarala desetinu gradjana Srba, a Vučić ćuti iako na sva usta trubi da neće dozvoliti da Srbe ugnjetavaju i diraju. Beda.

 10. Anonimni
  5. maja 2019. 22:34

  Beda od coveka.

 11. С
  5. maja 2019. 22:39

  Па шта си ти понудио велики стручњаче манипулације?Никад нисмо ништа конкретно чули,а сад кажеш да народ није прихватио твоје решење.Кукавички,бедно,лицемерно... А шта и може да се очекује од неког ко је растао у Шешељевом крилу?!

 12. Aca Musliju
  5. maja 2019. 23:32

  A ti,kao najveći Albanski lobista na svetu,nezasluzeno osta bez spomenika u Prištini !!!

 13. crna zemlja
  6. maja 2019. 00:03

  Majmun, licemer, lazov. Opcija 1 Covek ima ozbiljnih psihickih problema. Opcija 2 Jadni smo, a sve nasom krivicom... zalim slucaj

 14. Shqipja e Bjesjkes
  6. maja 2019. 08:28

  Pa ja stvarno,ne mogu da razumem,kako vi srbi mislite,da posle toliko,nepravde,ubistva i genocida,da vratite Kosovu ispod srbije?Vi ili ste naivni,ili psihički bolesni(mislim na one koji još misle da če se Kosova,vratiti srbiju).Pa prvo treba da sve Albance proterate ili da ubijate,a tek onda da ga vratite,a da li to je moguče?????????Ja sigurno ne verujem.Umesto da se Kosova prizna kao Drzava,a da se postaju veze,u Ekonomskim i Kulturnim sverama,i da se saradjuje i da bude slobodno kretanje za svakoga,gde bih naj veči dobitnici bili srbija i sami srbi u Kosovu.Vi trazite ono naj gore.Čudni narod.

  1. Dejsn
   6. maja 2019. 10:44

   Marš bre čobani,vi ćete na planinu

  2. Ognjen
   6. maja 2019. 14:08

   Gospodine obracate se celom jednom narodu i postavljate piatenje da li je taj narod naivan ili psihicki bolestan? Zasto se objavljuju ovakvi komentari?

 15. Dejan
  6. maja 2019. 10:42

  Slušaj bre ti,možda u ovo zemlji ima budala,al kad se digne kuka i motika,sve političare aktivne zadnjih dvadeset godina treba pohapsili i uzeti im imovini,pa sudove zatvoriti,policija sve to korumpirano,bagro jedna i žuta i ova druga,vi i dalje mislite da će proteste protiv vas voditi narkomani e neće tako biti

 16. Arsenije
  6. maja 2019. 12:03

  Ako je istina da ce dobiti samostalnost i stolicu u UN onda se postavlja pitanje zasto Srbija otplacuje kredit koji je uzela SFRJ za pokretanje fabrika na KiM? Svakog meseca Srbija izdvaja 25 miliona€ za otplatu kredita. ZASTO????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.