Vučić: “Koluvija bi bio slobodan kao ptica da je optužio Andreja”

0
Printscreen/YouTube/Objektiv TV

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi vlasnik “Jovanjice” Predrag Koluvija “danas bio slobodan kao ptica” da je, kako tvrdi, pristao da za umešanost u uzgoj kanabisa na tom poljoprivrednom dobru optuži Vučićevog brata, Andreja.

Koluvija, koji je nedavno pušten da se brani sa slobode u procesu u kojem je osumnjičen za uzgoj 1,6 tone kanabisa, izjavio je da mu je iz kabineta nekadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića nuđeno da okrivi Andreja Vučića u zamenu za slobodu.

“Šta imate oko ‘Jovanjice’ da zamerite, šta smo uradili loše? Hteli su da optuže nevine ljude”, kazao je Vučić za TV Pink u Sloveniji.

Vučić je rekao da njegovog brata Andreja dve godine “optužuju bez dokaza” za umešanost u uzgoj marihuane, a da on sve to vreme ćuti i ne meša se u sudski postupak.

“Vi ćutite dve godine, a oni obmanjuju javnost i na kraju se zapitate: ‘Da li je moguće da ste ucenjivali čoveka da nekoga lažno optuži'”, dodao je on.

Vučić je naveo da “neko” zarad političke karijere “uništava živote” i dodao da će zbog toga nadležni “uraditi svoj deo posla”.

Komentarišući nalaze “Pandornih papira” o ofšor poslovima u kojima se ne pominje Vučić, već ministar finansija Siniša Mali, Vučić je rekao da novinari mogu da traže njegove račune, ali da ih on nema.

“Nemam nikakva račune i ja živim za to šta će da ostane od nas, šta će se pričati za 50 ili 100 godina”, naglasio je Vučić.

Govoreći o tekstu jednog medija povodom peticije da se ubica premijera Srbije Zorana Đinđića pusti na slobodu, u kojem se pominje da je zbog atentata “Vučić bio pijan od sreće”, on je kazao da nije kao “oni” da se raduje nečijoj smrti.

“Nisam kao neki od vas da se radujem Miloševićevoj smrti – kada je Milošević umro ili je ubijen, kako hoćete”, dodao je on.

Komentarišući epidemiološku situaciju u Srbiji, Vučić je naveo da se dva dana zaredom epidemijski brojevi snižavaju, ali da to ide “užasno sporo” i da su još uvek “ogromni”.

Vučić je rekao da Srbija nabavila 500 doza “najboljeg leka protiv korona virusa”, koji se daje kao infuzija i da je on poslat Angenciji za lekove i medicinska sredstva na analizu.