Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za sarajevsku „Fejs TV“ kod novinara Senada Hadžifejzovića izjavio je da Srbija treba da dobije pravično rešenje za mnoga pitanja i ništa drugo.

„Svaki put kada Srbi treba nešto da dobiju, neko se buni protiv toga“, bila je Vučićeva rečenica na nedavnoj vojnoj vežbi, kojom je započet intervju.

Hadžifejzović je rekao da se „plaši te rečenice“ i pitao Vučića da je pojasni.

Vučić je rekao da „BiH i Bošnjaci trebaju mirno da spavaju, ali da postoji autošovnizam u beogradskoj čaršiji, svaki put kada izgovori tu rečenicu“.

„Ne možete da pravite mir tako što ćete da unizite bilo koji narod, naročito najbrojniji. Upravo zato sam se zalagao ne za zamrzunuti konflikt između Beogarad i Prištine, nego za iznalaženje rešenja“, rekao je Vučić, a prenosi Blic.

Dodao je da je veoma obazriv kada govori o bilo kom regionalnom pitanju i da razume sve primedbe koje dolaze do njega.

„Mirno spavajte, nije to moja namera da se bilo kome dodvoravam. Meni bi u Srbiji popularnost skočila ako bih vama odbrusio ili ne daj bože nešto loše rekao Bošnjacima. Ali, apsolutni interes Srbije je mir i stabilnost i ne treba nigde da se bojite“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je Srbija treba da dobije entitet u BiH „koji se zove po njegovom narodu“, Vučić je rekao da mu to nikad nije palo na pamet.

„Srbija podržava integritet BiH. Vi imate podeljene nadežnosti između RS, FBiH i centralne države. To su vaše stvari“, rekao je Vučić, nakon čega je sa voditeljem i autorom emisije ušao u polemimku oko definicije suvereniteta.

„Ja Republiku Srpsku volim, kao što poštujem BiH. Moje pitanje za vas, što želite da nekoga predstavite kao neprijatelja tamo gde ga nemate. Mnogi ljudi iz sarajevske javnosti, a da ne pričam o političarima“, rekao je Vučić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.