Vučić: “Kad završimo radove u Despotovcu, biće kao neko mesto u Švajcarskoj”

0

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Despotovac, kad se završe svi radovi, biti kao “neko mesto u Švajcarskoj”.

Prema njegovim rečima, Srbija se ne razvija ravnomerno, ogroman novac je uložen u Beograd i Novi Sad, pa “tek onda svuda drugde”.

“Ogroman novac je uložen u Beogradu i Novom Sadu, a u Despotovac smo uložili novih 20 miliona evra plus u kanalizaciju 40 miliona, fekalnu i kišnu kanalizaciju sa prečišćivačima, takođe i vodovod, jer gube 70 odsto vode.  Pa kad uradite put prema Žagubici, rekonstrukciju glavne ulice, bazen, rekonstrukciju fiskulturne sale u školi da bi deca mogla da se školuju, to će biti drugo mesto”, rekao je Vučić nakon obilaska manastira Manasija.

“Sutra ili prekosutra” će država platiti manastiru Manasiji kanalizaciju i obnovu trpezarije, jer je to pored Ravanice, jedan od najlepših manastira u Srbiji, koji posećuju vernici iz Srbije, ali i ljudi iz Dubaija, Švajcarske i Francuske, dodao je on.

Vučić je ponovo zamolio građane Srbije da se vakcinišu protiv koronavirusa, jer i to utiče na ekonomski razvitak zemlje, a tako i na dalja ulaganja u gradove.

“Videli ste Dom zdravlja koji smo uradili prošle godine, a pretprošle Tehničku školu, jer deca moraju da se školuju, zato nam je potrebno još novca, tako da čekamo rezulate za prvi kvartal. Ako su nam rezultati u prvom kvartalu više od osam odsto (rasta BDP), onda možemo da se obradujemo i da se nadamo da nas korona neće ubiti. Zato molim ljude da se vakcinišu”, rekao je on.