“Vučić je bio u pravu kad je tražio policijski čas, to bi dalo rezultate 100 odsto, ali…”

5
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas posle sednice Kriznog štaba da je predsednik Aleksandar Vučić bio u pravu kada je tražio policijski čas i da bi to dalo 100 odsto rezultate.

Međutim, kako je rekla, za to potrebno uvođenje vanrednog stanja.

Brnabić je napomenula da u ovom trenutku ima više lokalnih samouprava koje nemaju problem sa brojevima nego onih koje imaju. Zato je rekla da su želeli da naprave međukorak ka vanrednom stanju.

Ona je ipak istakla da je moguće da to neće dati rezultate i da je to onda njena greška i njena odgovornost.

“Moramo da naučimo da radimo i živimo s ovim u kakvoj-takvoj normalnosti”, navela je premijerka, a preneo RTS.

Brnabić je izjavila da se donose tri nove mere protiv koronavirusa na teritoriji grada Beograda, kao i da neće biti policijskog časa predstojećeg vikenda.

Brnabić je najavila, kao prvu meru, zabranu javnog okupljanja na otvorenim i u zatvorenim prostorima za više od 10 osoba. Kao drugu meru, ona je navela ograničenja broja ljudi u zatvorenim objektima poput prodavnica, ugostiteljskih objekata, apoteka i sl. A kao treću meru, premijerka je navela ograničenje radnog vremena objekata zatvorenog prostora koji će biti zatvoreni od 21 do 6 časova ujutru, a oni na otvorenom biće zatvoreni od 23 do 6 časova ujutru.

Dogovor je, kako je rekla, da se ne donose mere za celu Srbiju, već da se fokus pažnje usmeri na lokalne sredine koje su najugroženije i da se tamo gde postoji potreba, proglasi vanredna situacija i u skladu sa tim donose mere.

5 KOMENTARA

  1. Samo preti . Ljulja vam se opasno. Uvedi pa da vidis kako ce se postovati. DOSTA STRAHOVLADE. SVI NA PROTEST , BEZ NASILJA ALI JASAN PROTEST. Srbija staje dok se ne resi parazita !!!!

  2. Pre, za vreme ili posle izbora policijski čas. Za šta je u pravu. Da li je neko tražio izbore. Koliko znam opozicija ih je bojkotovala.

Comments are closed.