Vučić i Hoti danas sa Trampom u 17 sati

0
Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednici SAD i Srbije, Donald Tramp i Aleksandar Vučić sastaće se danas posle podne, u 17 sati po srednjeevropskom vremenu, objavio je je američki ambasador u Beogradu na Tviteru.

“Odličan dan za Srbiju i Kosovo. Ekonomska normalizacija znači posao za mlade, nove investicije, stabilnu i jaku ekonomiju. Ljudi na Kosovu i u Srbiji zaslužuju bolji životni standard. Pozdravljamo napore lidera Srbije i Kosova u potrazi za mirom, pomirenjem i ekonomskom normalizacijom”, napisao je ambasador Entoni Godfri.

Prema agendi predsednika SAD, Donald Tramp će u 17 sati primiti Vučića i Avdulaha Hotija, iza zatvorenih vrata u Ovalnoj kancelariji, a zatim će prisustvovati ceremoniji potpisivanja u Ruzveltovoj sobi, dok će trilateralni sastanak biti održan ponovo u Ovalnoj kancelariji, uz prisustvo ograničenog broja novinara.

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

U saopštenju Bele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se sta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu ili šta će taj sporazum sadržati, javio je “Glas Amerike”.