Vučić: “Hvala Zemanu, hvala Babišu, ali mislim da nije realno da Češka povuče priznanje Kosova”

2
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da je realno da Češka povuče priznanje nezavisnosti Kosova, preneo je N1.

Komentarišući najavu predsednika te zemlje Miloša Zemana da će pred češkim institucijama pokrenuti pitanje povlačenja priznanja, Vučić je kazao da su Česi “iskreni prijatelji” Srbije, ali da države, posebno one koje su kako je naveo, “u jednom bloku”, ne menjaju često svoje odluke.

“Mi bismo to voleli, ali ne mislim da je to realno i jednostavno. Hvala našim českim prijateljima, hvala beskrajno Zemanu, hvala Babišu, ali da ne pravimo od njega neprijatelja ako ne bude odluke koju bismo mi voleli”, rekao je predsednik Srbije novinarima u Vatikanu posle sastanka sa papom Franjom.

Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je ranije danas da je spreman da sa predsednikom Milošem Zemanom razgovara o eventualnom povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, dok je ministar spoljnih poslova te zemlje Tomaš Petšiček poručio da ne vidi u ovom trenutku razlog za takvu debatu, jer se situacija na Balkanu nije nikako dramatično promenila, ali je i dodao da će rado popričati sa predsednikom.

2 KOMENTARA

  1. Pobogu, Vucicu zasto i na cemu im se zahvaljujes? Jer, po meni, ti ovakvim postupcima potvrdjujes onu izreku da se davljenik hvata i za slamku. Babis ti nije dao nikakvu nadu, a na Zemana zaboravi kao na Papu, kome je tesko palo sto je iz kurtoazije morao da te primi.

Comments are closed.