Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mu predstavnici Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane izneli „uverljivu i ubedljivu argumentaciju“ o tome da je potrebno da se vrati obaveza služenja vojnog roka i da im je naložio da mu do 1. maja dostave sve predloge o tome, prenosi N1.

„Videćemo da li će to (vojni rok) biti u trajanju od 90 ili 100 dana, ili možda 110 dana. Kao i kada će to biti, kako ćemo ispuniti finansijske i logističke pretpostavke, to ćemo razgovarati“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska naoružanja i vojne opreme u kasarni Topčider.

On je kazao da do 1. maja očekuje da mu predstavnici vojske dostave sve predloge po pitanju vojnog roka i da će nakon toga, u saradnji sa vojnim kabinetom i Vladom Srbije, odlučiti o tome i taj predlog proslediti parlamentu.

„Biće nekih doktrinarnih promena u narednom periodu“, rekao je Vučić.

Naveo je da je na sastaku, na kome su državnom vrhu predstavljeni rezultati Vojske Srbije za 2023. godinu, zaključeno da je vojska ne samo održala već i unapredila svoje operativne sposobnosti u prethodnih godinu dana.

„Unapredili smo sposobnosti značajno, ali smo to skupo platili u finansijama. Ove godine i sledeće, platićemo još mnogo skuplje“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.