Vučić: “Gađali su sliku Mladića da izazovu sukob, sve organizovano zbog kamera”

0
Foto Beta/ MILAN OBRADOVIC

 (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su oni koji su gadjali jajima “sliku Ratka Mladića želeli da izazovu sukobe, jer su to mogli da učine bilo kad ne najavljujući”.

“Zato što su želeli – u trenutku kad Srbija treba da dobija pozitivne ocene od svih u Evropskoj uniji i da dobije mnoge druge pozitivne ocene – da kažu Srbija je ta koja štiti ratne zločince, kako oni govore”, rekao je Vučić, za TV Hepi.

Kako je naglasio, oni koji su bacali jaja znali su da će se “okupiti druga grupa, bojnija i mnogo jača i da ćemo morati da ih štitimo”.

“Čuvali smo Aidu Ćorović i njene istomišljenike od te grupe. Mnogo je truda policija uložila jer da nismo bili bi tako izudarani da je pitanje kako bi se završilo”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, intervecijom policije “država se uplela iako ni na koji način ni u šta od svega toga ne treba da bude upletena, niti  je mural pravila niti čuvala, niti bilo šta slično, niti je to posao države”.

Prema njegovim rečima, “sve je to bilo organizovano zbog kamera i da se Srbiji našteti”.

On je upitao, ako su “moralni i pravični šta rade sa obeležjima Hasana Zvizdića, iz Sjenice, tablom Aćifa Efendije, u Novom Pazaru, spomenikom Rizvan Ćazimiju, u Trnovcu, zašto nisu otišli tamo”.

“Što nisu otišli tamo da to sklone. Mislite da je problem državi da skloni tablu – nije. Ali znam da ćemo da izazovemo revolt kod nekih”, rekao je Vučić.

On je naveo da su pristalice “Nenada Čanka prekrečile jedan mural Mladića i da se to saznalo kad su sami posle javili”.