Vučić: Evroparlamentarci ocenili dijalog “veoma konstruktivnim”

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao o nastavku medjustranačkog dijaloga sa posrednicima Evropskog parlamenta Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanikom Knutom Flekenštajnom, koji su dosadašnji dijalog ocenili kao veoma konstruktivan i obavestili ga o budućim koracima.

“Predsednik je istakao da su racionalni i pragmatični predlozi koji bi unapredili izborne uslove dobrodošli i da suština razgovora jeste da se čuju sugestije svih strana, bez uslovljavanja, kako bi se na adekvatan i konstruktivan način stvorila atmosfera poverenja uz ozbiljan i odgovoran pristup svih političkih aktera”, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Bilčik je rekao da će evroparlamentarci dati svoj puni doprinos uspehu dijaloga i da su spremni da budu uključeni koliko god je potrebno.

“Nemamo nikakve rokove, dijalog se održava od 2019. godine, ali želimo da postignemo rezultate na vreme, pre izbora najavljenih za 2022. godinu”, naglasio je Bilčik.

Sagovornici su istakli da je važno da dijalog bude iskorišćen za bolje razumevanje postojeće situacije, naglasivši da nema nikakvih spremnih rešenja, ali da je moguć konstruktivan dijalog koji bi mogao da dovede do značajnih rezultata, dodaje se u saopštenju.