(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će primiti drugu dozu vakcine protiv korona virusa u zdravstvenoj stanici u doljevačkom selu Pukovac, a isti dan sastaće se u Gadžinom Hanu sa predsednicima opština sa područja Nišavskog okruga i gradonačelnicom Niša.

Proteklih dana bilo je nezvaničnih najava da će se predsednik vakcinisati u Doljevcu, ali kako je agencija Beta saznala od direktorke doljevačkog Doma zdravlja Vesne Zlatanović Mitić, vakcinisaće se u Pukovcu, najvećem mestu na području te opštine.

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović rekao je agenciji Beta da Vučić sutra dolazi na radni sastanak na kojem će se razgovarati o privredi, poljoprivredi i infrastrukturi.

Na zvaničnom sajtu predsednika Srbije njegov odlazak na jug Srbije još nije zvanično najavljen, ali se špekuliše da će vakcinu primiti u doljevačkoj opštini zbog malog broja vakcinisanih građana, dok će sastanak biti u Gadžinom Hanu, jer je ta opština među najboljima u Srbiji po procentu vakcinisanog stanovništva.

Od oko 5.000 punoletnih stanovnika te opštine do sada je vakcinisano oko 3.100, a poslednjih nedelja ima dana kada se ne registruje nijedan oboleli od korone.

Na području doljevačke opštine, od oko 14.000 punoletnih stanovnika, vakcinisano je 4.034 meštana, s tim što je obe doze primila 1.631 osoba.

Zbog najavljenog dolaska predsednika, i u Doljevcu i Gadžinom Hanu proteklih dana su radnici javnih preduzeća detaljno očistili tamošnje trgove, parkove i trotoare, zasađeno je novo cveće i zelenilo, a putari su zakrpili rupe na putu od Niša do Gadžinog Hana i od tog mesta do Doljevca.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.