Vučić: Domaća proizvodnja vakcine Sputnjik V do kraja godine

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Srbija će investirati koliko god bude potrebno u započinjanje domaće proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V do kraja godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za britansku agenciju Rojters kazao da su on i ruski predsednik Vladimir Putin napravili inicijalni dogodor o pokretanju procedure proizvodnje koju je opisao kao “komplikovanu i tešku”, preneli su mediji.

Grupa ruskih stručnjaka trebalo bi sledeće nedelje da poseti Srbiju kako bi razgovarali o proizvoidnji vakcine Sputnjik V do kraja godine.

Agencija Rojters navodi da je Srbija sa vise od 530.000 vakcinisanih, odnosno 7,5 odsto populacije na četvrtom mestu u svetu po broju vakcinisanih na 100 stanovnika, iza Izraela, Velike Britanije i SAD.

1 KOMENTAR

  1. “On je za britansku agenciju Rojters kazao da su on i ruski predsednik Vladimir Putin napravili inicijalni dogodor o pokretanju procedure proizvodnje koju je opisao kao “komplikovanu i tešku”, preneli su mediji.” У Србији је све осим цепања дрва, компликовано и тешко. Земља је кадровски, стручно и технолошки заостала за окружењем деценијама, а према неким земљама чак и вековима. То се “пуцкањем прста” не може надокнадити. Чак је и комуно-фашизам, који је овде владао, био у стању да самостално произведе ротор хеликопера и тиме стане на праг средње развијеним земљама, да би све то касније отишло у ветар, разноразним “демократским” варијантама које су потом биле на власти. И тако се данас овај буздован, после више од деценије своје (највише извршне, узурпиране или не, свеједно) власти, сетио производње вакцина ! Али авај, не може ! Јер прво морају однекуд да дођу стручњаци. Враћамо се у оно доба, после ослобођења, када је рецимо стручњак из “Фергусона” гледао у високу пећ, само гледао, и потом давао знак када челик да се лије у калупе тракторских мотора. Елем, ту смо значи, “лидери у региону” ! Али џаба вам све, чак и овакво покретање некакве технолошке производње, које је на десетне пута скушље, небитно чега, када они на чијем знању треба она да почива, у овој земљи немају перспективу. За разлику од Србије, исту производњу “Спутњика В”: Аустрија, Словачка и Чешка, могу да покрену у пар месеци. Јер већ имају оно што је Србија, великим делом и за власти овог комедијаша, уништила.

Comments are closed.