Vučić: “Danas najteži dan za Srbiju kada je reč o broju preminulih i novozaraženih…”

0
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas najteži dan za Srbiju kada je reč o broju preminulih i novozaraženih koronavirusom.

Vučić je to rekao prilikom obraćanja povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, gde uručuje odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u borbi protiv kovida 19, kao i drugim ličnostima.

Jučerašnji dan, kada je reč o korona virusu, bio je veoma težak u Srbiji ijer je tokom 24 sata na koronavirus širom Srbije testirano je 13.091 osoba, a njih 2.823 bilo je pozitivno – najviše do sada, a preminulo je 14 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 126 pacijenata.

Vučić je odlikovao lekare koji su vodili i vode borbu protiv korone i naglasio:

“Ovo je za sve koji dobijaju odlikovanje velika čast, i to će ostati na ponos vašim potomcima da uvek pokažu kako su njihovi preci radili u najtežim trenucima za svoju otadžbinu. Zahvaljujući vama sačuvali smo mnogo života. Znam da mi Srbi ne umemo da kažemo hvala i pokažemo koliko poštujemo to što radite za nas i koliko smo zahvalni. Na kraju ostaje ovo priznaje”, istakao je predsednik Vučić.