Vučić: “Da se nismo pridružili osudi Rusije ne bismo imali pravo da ističemo da je Kosovo deo Srbije”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija biti u velikom problemu ukoliko EU zabrani uvoz svih energenata iz Rusije i da je NIS već u potrazi za uvozom nafte iz trećih zemalja, a da je Vlada donela odluku da se država, ukoliko do toga dođe, odriče carinskih dažbina (za tu naftu). Vučić je rekao da od četvrtka neće biti izvoza brašna i pšenice i kukuruza i ulja, prenosi N1.

On je rekao da je u protekla 24 sata došlo do velikih poremećaja u svetu.

Srbija je u problemu ako EU zabrani uvoz svih energenata, jer nemamo kuda da dobijemo – ne može nafta ni gas da s neba padne, rekao je Vučić.

Već tražimo odakle bismo to mogli da nabavimo, i već smo reagovali sa NIS koja traži uvoz iz trećih zemalja i doneli smo danas odluku – pripremeljna je odluka Vlade o izuzimanju određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2022. godini i to će se odnositi, ukoliko bude bilo potrebe, na naftu iz trećih zemalja – tu na carini nemamo velike prihode, odričemo se kao država toga, da bismo obezbedili punu snabdevenost tržišta, rekao je gostujući na TV B92.

Rekao je da se sada “nalazimo u krizi najvećoj od 1945. godine”.

Vučić je rekao da od četvrtka neće biti izvoza brašna i pšenice i kukuruza i ulja. Prethodna dva dana je toliko skočio izvoz pšenice i brašna, naveo je.

Vučić je izjavio takođe da Srbija ne bi imala moralno pravo da ističe da je Kosovo njen deo da se nije pridružila osudi invazije Rusije na Ukrajinu u okviru Ujedinjenih nacija.

Vučić je rekao da je Srbija “jedina zemlja u Evropi” koja se nije našla na ruskoj listi neprijateljskih zemalja.

1 KOMENTAR

  1. “Vučić je izjavio takođe da Srbija ne bi imala moralno pravo da ističe da je Kosovo njen deo da se nije pridružila osudi invazije Rusije na Ukrajinu u okviru Ujedinjenih nacija.” А ко је то тај, моралан у свету, према коме би Србија, у том случају, била неморална ? И како следи онда из ове причице, Србија се придружила неморалнима у политици (бар већеини њих), да би сачувала своје право на морални став ! Председник у објашњавању својих полит-калкулантских ставова и потоњих потеза, одавно прелази границу здравог разума. За разумети је, јер то што ради и не може другачије да се опише, до глупостима. Узгред, у Европи су и: Велоруција, БиХ,… није познато што си и принца заборавио, а срдачно си се са њим поздравио у Монаку,… ? Једноставне твоје приглупе поли-пароле о нечему јединственом; у историји, у Европи, на свету,… једноставно не трпе елементарне чињенице.

Comments are closed.