“Vučić da ne iznosi neistine. Da je shvatio situaciju na vreme, i u njegovoj zemlji i u regionu bi bilo bolje…”: Stigao odgovor na tvrdnje predsednika Srbije o testiranju u Crnoj Gori

6
Foto: Profimedia

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoš poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne iznosi neistine i da ostavi Crnu Goru na miru.

Komentarišući izjavu Vučića da Crna Gora nema ni laboratoriju za PCR testove, Mugoša je rekao da njegove tvrdnje ne zalužuju komentar.

“On sigurno ima većih briga i ne razumem njegovu potrebu da iznosi neistine na račun Crne Gore. Bolje bi bilo da ozbiljno shvati situaciju u svojoj državi i bolje bi bilo da je i ranije shvatio, jer ovaj virus predstavlja ozbiljnu pretnju. Da je to shvatio na vreme, sigurno bi situacija u Srbiji, a i u regionu bila bolja”, rekao je Mugoša, prenele su Vijesti.

On je kazao da kolege epidemiolozi iz Srbije znaju da se u Crnoj Gori jedino radi PCR dijagnostika.

“A gospodinu Vučiću poručujem da ipak sluša struku i ostavi nas na miru”, poručio je Mugoša.

On je građanima Crne Gore, u kojoj se takođe u poslednje vreme beleži rast broja novozaraženih poručio da smanje kontakte i ostanu kod kuće kad god mogu, a ugostiteljima i privrednicima da poštuju propisane mere i zakonske obaveze.

6 KOMENTARA

  1. Dosta vise te gadosti Viva Viva postoji Crna Gora bog i pravoslavni narod tako mi kazemo iz Niksica grad pod Trebjesom

  2. Kad nismo dopuštali litije zbog virusa…to je zbog srba…kad nismo dozvolili adria turnir …iz srbije stiže odgovor to je zbog srba…kad nismo otvorili granice prema srbiji i makedoniji…odgovor iz srbije da ih mrzimo…kad nismo ovo…ono…to je zbog srba zbog srba ,zbog srba…ajde više sjašite…PRVO PRIČAJTE VAŠEM NARODU U SRBIJI ISTINU KOJA SE DOGAĐA KOD VAS U VEZI KORONE…PA ONDA KOMENTARIŠITE CRNU GORU…Z A T O B R A Ć O S R B I ….NIKAD VIŠE 1918…VIVA VERO MONTENEGRO

    • Oli povući ove vaše iz Srbije u Montenegro časti ti tvoje.. I mi Srbi kunemo tu 1918 više nego vi.

    • Што то нисте викали 1979., него сте нас са вашим “лажним царем” Веселином Ђурановићем, опљачкали на деценије, да бисте се тамо сви скућили. Ето, у тим кућама и становима које себи саградисте, данас издајете Србима, који то и по други пут плаћају, али вам је и то мрско. А само вас је требало оставити на тој камној ледини, да уз повике “веро, веро, Монтенегро”, лепо поново изградите сами своју земљу,… за једно петсо година.

    • ‚Dobrano si pobrkao lončiće, verovatno taman toliko koliko imaš razreda osnovne škole i sive mase.

Comments are closed.